Aktualno

Veleposlanik Alžira na prijemu kod dubrovačkog gradonačelnika

Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas u službeni posjet veleposlanika Alžira u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Mokhtara Aminea Khelifa.

Franković je poželio dobrodošlicu veleposlaniku Alžira koji je u ovoj prigodi izrazio oduševljenje ljepotama Dubrovnika, njegovom kulturnom i povijesnom baštinom. Istaknuo je također kako je ovogodišnja svečana ceremonija otvaranja 73. Dubrovačkih ljetnih igara, na kojoj je i sam prisustvovao, pokazala svo bogatstvo umjetničkog izričaja ovog kraja i tradiciju Hrvatske koja je prepoznata diljem svijeta.

Veleposlanik Alžira na prijemu kod dubrovačkog gradonačelnika

Ovom prigodom gradonačelnik je veleposlanika Khelifa upoznao s  projektom „Respect the City“ čijom se implementacijom Grad Dubrovnik u potpunosti usmjerio prema održivom i odgovornom upravljanju  destinacijom. Istaknuo je kako je fokus stavljen na uvođenje inovativnih IT tehnologija, održavanje čistoće na gradskim ulicama i ulaganja u kvalitetu života građana te nezaboravnog iskustva za sve posjetitelje.  Razgovaralo se i o potrebi uvođenja direktih avionskih veza između Alžira i Hrvatske što bi stvorilo jednu novu poveznicu i otvorilo druga turistička tržišta.

Alžirski veleposlanik iskazao je želju za jačanjem prijateljstva u budućnosti, kao i za suradnjom u raznim sektorima od zajedničkog interesa. Na kraju prijema gradonačelnik Franković uručio je veleposlaniku prigodni poklon  te mu je uputio poziv za sudjelovanjem na sljedećoj proslavi Feste sv. Vlaha, navode u priopćenju iz Grada.

Veleposlanik Alžira na prijemu kod dubrovačkog gradonačelnika

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist