Aktualno

KONFERENCIJA HINA-E Franković predstavio projekt ‘Respect the City’

U okviru konferencije “Održivi razvoj na Mediteranu – uloga medija“, koja se u organizaciji Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA) održava u Dubrovniku, dubrovački gradonačelnik Mato Franković predstavio je projekt ”Respect the City”.

Govoreći o tome kako je upravo putem medija 2017. godine, kada je postao gradonačelnik, zbog prekomjernog turizma proglašena ”smrt Dubrovnika”, Franković je rekao i kako je to bio pokretač koji je motivirao pokretanje ovog projekta. Naglasio je kako se Grad Dubrovnik kroz protekle godine snažno oslonio na Smart City koncepte.

-Kroz ovaj krovni projekt objedinjena je primjena digitalnih tehnologija i inovativnost u alatima za upravljanje što je prijeko potrebno u nastavku razvoja održivog turizma i odgovornog upravljanja destinacijom, zbog čega smo prepoznati kao primjer najbolje prakse održivog turizma na Mediteranu, kazao je u ovoj prigodi Franković.

KONFERENCIJA HINA-E Franković predstavio projekt 'Respect the City'

Cilj konferencije upravo je promicanje održivosti, društveno odgovornog poslovanja i zaštite okoliša na području Mediterana, a otvorila ju je ravnateljica HINA-e Branka Gabriela Vojvodić, dok se sudionicima, uz dubrovačkog gradonačelnika, obratila i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. HINA će ujedno predstaviti svoj novi portal ”Zelena Hrvatska”, kao i svoja iskustava u EU projektu Zeleni plan za Mediteran, a ujedno će na sutrašnjoj 30. generalnoj skupštinu AMAN-a, udruženja novinskih agencija Mediterana, preuzeti jednogodišnje predsjedanje ovom organizacijom, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

KONFERENCIJA HINA-E Franković predstavio projekt 'Respect the City'

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist