Aktualno

VEĆI PRIHODI HZZO povećao cijene usluga bolničkim zdravstvenim ustanovama

VEĆI PRIHODI HZZO povećao cijene usluga bolničkim zdravstvenim ustanovama

HZZO je povećao cijene zdravstvene zaštite koju plaća bolničkim zdravstvenim ustanovama. Naime, povećana je osnovna vrijednost s kojom se množe koeficijenti za dijagnostičko-terapijske skupine (DTS). Dosadašnja osnovna vrijednost povećana je s 8020 kuna na 8100 kuna što će za ugovorne bolničke zdravstvene ustanove značiti povećanje prihoda. Odluka je donesena na 47. redovnoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a.

U cilju zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije. Stoga je donesena Odluka o dopuni Odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom osnovom Javnog natječaja iz 2019. godine te je u prijedlogu Dodatka Liste prvenstva uvršten 21 kandidat.

Također se nastavlja i financiranje rada pripravnika – doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine za koje će se financirati pripravnički staž osnovom 2. dijela Otvorenog javnog natječaja iz 2019. godine. U prijedlogu Liste prvenstva pripravnika uvršteno je 18 kandidata i to 15 doktora medicine i 3 magistra medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a će sklopiti ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a.

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist