Zanimljivosti

Veći dodatak za 66 umirovljenika

Veći dodatak za 66 umirovljenika

Čak 66 socijalno najugroženijih dubrovačkih umirovljenika dobit će iz gradske blagajne dodatak na mirovinu u iznosu od 500 kuna, što je povećanje za 300 kuna. Zaključak je to Vijeća umirovljenika i starijih osoba.

Glavna tema bila je analiza rezultata ankete o socijalno – ekonomskom statusu korisnika dodataka na mirovinu.Članova vijeća su, naime, obavještavaju iz gradske uprave, zaključili kako Grad Dubrovnik ima najveći cenzus za umirovljenički dodatak s obzirom na činjenicu da 1161 umirovljenik s mirovinom nižom od 1800 kuna ima pravo na 200 kuna dodatka. Ipak, sukladno rezultatima ankete, zaključeno je da će se navedena prava zadržati, ali da će se za 66 najugroženijih umirovljenika dodatak povećati na 500 kuna mjesečno.

Na vijeću je donesena i odluka kako će se prostori koje koriste dubrovački umirovljenici opremiti audio-video opremom kako bi se poboljšao društveni život i aktivnosti u klubovima, a umirovljeničkim organizacijama gradskih kotareva koje nemaju prikladan prostor za rad stavit će se na raspolaganje prostorije kluba umirovljenika Lapad.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Miho Katičić dodao je kako će u koordinaciji s umirovljeničkim udrugama Grad Dubrovnik osigurati termine za tjelovježbu u JU Športski objekti, što će, zajedno sa spravama za fitness na otvorenom činiti poseban program tjelesne aktivnosti i  zdravstvene skrbi o dubrovačkim umirovljenicima.

Pročitajte još

I Josipovac pleše za pobjedu Baby Lasagne

Dulist

PORUKA OBOŽAVATELJIMA UOČI FINALA Baby Lasagna: Hvala vam do neba

Dulist

Večeras gledajte u nebo! Postoji šansa da ćemo opet uživati u polarnoj svjetlosti

Dulist