Kultura

VEČERAS U KAZALIŠTU Izložba Svjetlost /Light nakon Seula stiže u Dubrovnik

pozivnica izlozba svjetlost

Hrvatska matica iseljenika-podružnica Dubrovnik organizira izložbu Svjetlost /Light hrvatskih umjetnika koji su lani izlagali u Seulu. Izlažu Maja Barić, Ivana Jovanović Trostmann, Ankica Perge Karačić, Ante Karačić, Ana Sladetič i Miran Šabić.

Izložba se otvara u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku 1. rujna u 19. 30. sati. Na otvorenju sudjeluju: dr. sc. Katja Bakija, Jasna Lovrinčević, don Ivica Pervan i voditeljica podružnice Maja Mozara. Glazbeni gost je Stijepo Gleđ Markos.

Šestero hrvatskih umjetnika sudjelovalo je na 28. internacionalnom umjetničkom festivala u Seulu, u Republici Koreji, od 15. do 28. prosinca 2021. godine. Festival s temom Knock Knock Knock- New World Hopeful Environment Message ( Kuc -kuc – nova svjetska poruka nade za okoliš), bio je doprinos širenju pokreta za zaštitu okoliša i promjeni svijesti u odnosu prema okolišu.

Izložbu, koja uključuje slikarske radove i keramiku, grafike, skulpture i umjetničke instalacije postavila je WCAA- World Culture Artists Association, Inc. u organizaciji s International Creative Artists Association –

21C ICAA i organizacijskim odborom WCAA na čelu s poznatom korejskom slikaricom Bosuk Lee. Slikarica Ankica Karačić redovito sudjeluje na ovom festivalu od 2002. godine . Prvi poziv za sudjelovanje dobila je od Veleposlanstva Republike Koreje u Njemačkoj, poslije je postala članica WCAA i ICAA, i kao članica ovih udruga izlagala je i u Kini i Peruu. Organizatori ovog međunarodnog umjetničkog festivala Ankici Perge Karačić dodijelili su diplomu kojom su je imenovali direktoricom ICAA za Hrvatsku.

Dr. art Miran Šabić prodekan je za nastavu i studente i docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a dr. art. Ana Sladetić docentica umjetnosti na Akademiji za umjetnost i kulturu Osijek. Šabić je u okviru 23. internacionalnog seulskog festivala 2017. održao predavanje u okviru seminara pod nazivom Anti War na Sveučilištu Induk u Seulu i iste godine bio dobitnik nagrade Congressman Aword, a Sladetić je dobitnica nagrade za najbolji rad izložbe World Youth Art Festival Seul 2017.

Slikarica i grafička dizajnerica Maja Barić  ravnateljica je Muzeja Grada Iloka, a 2015. organizirala je izložbu korejskih umjetnike u Iloku. Dubrovačka umjetnica Ivana Jovanović Trostmann akademska je slikarica i magistar

humanističkih znanosti. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik (HDLUD).

Na otvorenju sudjeluju: dr. sc.Katja Bakija, Jasna Lovrinčević, don Ivica Pervan i voditeljica podružnice Maja Mozara. Glazbeni gost je Stijepo Gledj Markos.

Izložba će biti otvorena do 15. rujna.

Pročitajte još

HOMMAGE NIKOLI NINU DUBČIĆU Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika ‘Igre boja’

Dulist

PREMIJERA ZA NAJMLAĐE ‘Pčelice zujalice’ u Teatru

Dulist

Na subotnjoj kavi u Umjetničkoj galeriji održano stručno vodstvo kroz izložbu ‘Vidljive’

Dulist