Kultura

UZ 30. OBLJETNICU OSLOBAĐANJA JUGA U Muzeju Domovinskog rata gostuje izložba ‘Art Fantasy’

Muzej Domovinskog rata Dubrovnik, u sklopu ovogodišnjeg opsežnog programa posvećenog obilježavanju 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske, priređuje gostovanje izložbe ‘Art Fantasy’ Kulturno športske braniteljske udruge ‘Uvijek vjerni domovini’.

Svojim djelovanjem Udruga okuplja brojne hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji potičući i omogućujući da kroz umjetničko izražavanje i kreativnost poboljšaju kvalitetu života, oslanjajući se na trajne ljudske vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu.

Skupnu izložbu, čije je otvorenje u tvrđavi ‘Imperijal’ na Srđu 2. rujna 2022. s početkom 19 sati, čine likovni radovi akademskog slikara Duška Šibla, Marije Šafranko, Marijane Vuković i Dražena Pilića.

Na izloženim djelima zastupljeni su različiti umjetnički stilovi i slikarske tehnike od ulja na platnu do digitalne obrade fotografija. Izložba je ujedno i prodajna, s obzirom da se Udruga bavi i humanitarnim radom, te se djela mogu rezervirati i kupiti nakon završetka izlaganja u tvrđavi Imperijal.

Umjetnička djela članova udruge do sada su bila predstavljena u Londonu, Zagrebu na ‘Art Fair“ u sklopu Zagrebačkog velesajma, u KD Vatroslav Lisinski te u Gradskom Muzeju Virovitica u dvorcu Pejačević.

Pročitajte još

GODIŠNJA AUDICIJA Dubrovački komorni zbor prima nove članove!

Dulist

USUSRET PREMIJERI ‘Žalosno je što ‘Nora’, komad koji se prikazao prije 143 godine, prava žena podrazumijeva slično kao danas’

Mia Njavro Banić

U NARODNOJ KNJIŽNICI Pričaonica i radionica na temu jeseni za najmlađe učenike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija