Kultura

UZ 30. OBLJETNICU OSLOBAĐANJA JUGA U Muzeju Domovinskog rata gostuje izložba ‘Art Fantasy’

UZ 30. OBLJETNICU OSLOBAĐANJA JUGA U Muzeju Domovinskog rata gostuje izložba 'Art Fantasy'

Muzej Domovinskog rata Dubrovnik, u sklopu ovogodišnjeg opsežnog programa posvećenog obilježavanju 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske, priređuje gostovanje izložbe ‘Art Fantasy’ Kulturno športske braniteljske udruge ‘Uvijek vjerni domovini’.

Svojim djelovanjem Udruga okuplja brojne hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji potičući i omogućujući da kroz umjetničko izražavanje i kreativnost poboljšaju kvalitetu života, oslanjajući se na trajne ljudske vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu.

Skupnu izložbu, čije je otvorenje u tvrđavi ‘Imperijal’ na Srđu 2. rujna 2022. s početkom 19 sati, čine likovni radovi akademskog slikara Duška Šibla, Marije Šafranko, Marijane Vuković i Dražena Pilića.

Na izloženim djelima zastupljeni su različiti umjetnički stilovi i slikarske tehnike od ulja na platnu do digitalne obrade fotografija. Izložba je ujedno i prodajna, s obzirom da se Udruga bavi i humanitarnim radom, te se djela mogu rezervirati i kupiti nakon završetka izlaganja u tvrđavi Imperijal.

Umjetnička djela članova udruge do sada su bila predstavljena u Londonu, Zagrebu na ‘Art Fair“ u sklopu Zagrebačkog velesajma, u KD Vatroslav Lisinski te u Gradskom Muzeju Virovitica u dvorcu Pejačević.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist