Kultura

Večeras u Flori ‘This Way Comes’ Ben Caina

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva sve zainteresirane na događaj ‘This way comes’ Ben Caina večeras u 21 sat u Galeriji Flora.

Ben Cain suvremeni je engleski umjetnik izražajno širokog medijskog spektra koji uključuje crtež, skulpturu, instalaciju, fotografiju, video, performans. Zajedničko svim tim medijskim oblicima je minimalizam materijala, pokreta ili zvuka. Uvijek je riječ o suženom registru i fokusiranju na materijalno diskretan audiovizualni događaj, koji pretpostavlja krajnje sabrani pristup, kako autora samog u koncipiranju i ostvarenju rada, tako i gledatelja odnosno sudionika događaja.

Ben Cain je rođen 1975. u Leedsu, u Velikoj Britaniji. U Manchesteru je na Metropolitan Universityju dovršio preddiplomski studij interaktivnih umjetnosti (cum laude) te potom upisao stručni sveučilišni studij na Jan van Eyck Akademie i Poslijediplomskom centru za umjetnost, dizajn i teoriju u Maastrichtu u Nizozemskoj.Djeluje kao multimedijski umjetnik, intenzivno je izlagački prisutan kako u Velikoj Britaniji tako i u inozemstvu. Živi i radi u Londonu.

 

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija