Kultura

VEČERAS U DVORU Pobjednik natjecanja ‘Vaclav Huml’ Luka Ljubas s DSO-om i Widjajom

VEČERAS U DVORU Pobjednik natjecanja 'Vaclav Huml' Luka Ljubas s DSO-om i Widjajom

Posljednji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kneževom dvoru za ovu sezonu bit će prava glazbena poslastica.

Večeras u 20.30 sati orkestrom će ravnati karizmatični indonezijski dirigent s njemačkom adresom Noorman Widjaja, dok će kao solist nastupiti Luka Ljubas, pobjednik ovogodišnjeg Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml, ujedno i prvi Hrvat koji je u četvrdeset godina ovog prestižnog natjecanja osvojio prvo mjesto.

Luka Ljubas rođen je 1996. godine u Beču, u hrvatsko – japanskoj glazbeničkoj obitelji. Prvu poduku iz violine je dobio od svoje majke, a potom nastavlja učiti u Muzičkoj školi Margareten u Beču u klasi profesora Arkadija Winokurova. Godine 2006. započinje studij violine na Državnom konzervatoriju u Klagenfurtu u klasi profesora Briana Finlaysona. Godine 2012. upisuje predstudij na Muzičkoj akademiji u Beču, a od 2015., nakon uspješno položenog prijemnog ispita postaje i redovni student u klasi profesora Gerharda Schulza. Luka je dobitnik brojnih prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Tijekom svoje dosadašnje karijere, često je koncertirao u Austriji, između ostalog u bečkom Konzerthausu i na brojnim međunarodnim pozornicama – u Armeniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Italiji, Sloveniji i Japanu.

Na programu u petak 20. listopada su Rossinijeva uvertira La scala di seta, Introdukcija i Rondo capriccioso za violinu i orkestar C. Saint-Saënsa te Mendelssohnova Simfonija br. 3 u a molu.

Ulaznice za koncert su dostupne uredu DSO-a u Revelinu, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popusti za građane mogu se ostvariti isključivo na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist