Kultura

VEČERAS Saksofonist Garcia Jorge i dirigent Sisillo s DSO-om

Pobjednik 2. međunarodnog saksofonističkog natjecanja ‘Josip Nochta’ Antonio Garcia Jorge nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom večeras od 21 sat u atriju Kneževa dvora. Ovim koncertom ravnat će priznati talijanski dirigent Aldo Sisillo.

Mladog španjolskog saksofonista publika će imati priliku čuti u Fantaziji za saksofon i orkestar brazilskog skladatelja Heitora Villa-Lobosa. Ovaj mladi glazbenik postigao je značajan uspjeh na brojnim međunarodnim natjecanjima, osvojivši tri prve nagrade (Marco Fiorindo, Dreux i Andorra SaxFest), a pobjednik je i prošlogodišnjeg, 2. međunarodnog natjecanja ‘Josip Nochta’, koje se održava u Zagrebu.

U nastavku koncerta orkestar će izvesti Chaconne Tomasa Antonia Vitalija, kao i Beethovnovu Simfoniju br. 4 u B duru, a pod ravnanjem sjajnog talijanskog dirigenta Alda Sisilla. Maestro Sisillo, jednako kao i mladi saksofonist, izražava veliku želju prema suvremenoj glazbi. Dirigirao je na mnogim svjetskim premijernim događanjima, snimao je za razne diskografske kuće, također je skladao glazbene pratnje za kazališne priredbe predstavljene na Venecijanskom bijenalu, Festivalu Santarcangelo, Rassegna dei Teatri Stabili i Val-de-Marne festivalu.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncert. a na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra. Broj za informacije je 417 110.

Pročitajte još

U GALERIJI OTOK Izložba ‘Izolacija’ dubrovačke umjetnice Noemi Čotić

Dulist

U LAZARETIMA Predstavljanje zbirke poezije ‘Pala s kruške’ Ane Soldo

Dulist

KNJIŽEVNI SUSRET Nikolina Bošnjak predstavlja eko slikovnice o Tigijima

Dulist