Kultura

VEČERAS Ne propustite 173. izložbu ULIPUD-a!

Izložba ULIPUD-a, 173. po redu, naslova ‘VRIJEME DARIVANJA’ održat će se u četvrtak 27. prosinca u 19 sati u Luži, a ima i svoje simbolično značenje.

‘Kada govorimo o darivanju ono prelazi iz jedne faze u drugu, tj. iz onog materijalnog u duhovni oblik koji nas čini posve drugačijim osobama makar sam umjetnik po sebi jest darežljiv budući da svijetu oko sebe daruje svoje spoznaje, senzibilitet, darove koje je primio nasljeđem- genetikom i podnebljem.

Ova izložba tka dubrovački ugođaj vremena kada obilježavamo samoobnovu bilo da se radi o osobnom ili sveopćem prihvaćanju duhovnosti koja nas prožima.

Onaj materijalni dio,dakle sama djela transparentna su vremenu u kojem obitavamo.

Tema je sukladna dobu, a izraz-stil autoru djela…’, napisano je u najavi.

ULIPUD je udruga koja je osnovana 1971. godine u Dubrovniku. Okuplja samostalnih i nesamostalih umjetnika, akademski i ne-akademski obrazovanih iz same činjenice što je likovnost odraz talenta i jednog ogromnog rada, a još većeg odricanja-sve kao sinteza stvaralaštva. Udruga je do danas ulaskom u 47 g. djelovanja u javno-kulturnom životu regije, grada Dubrovnika i države pa i inozemstva ostvarila 172. skupnih izložbi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim akcijama-klonijama te je za svoj rad dobila niz zahvalnica, priznanja… Što je čini nedvojbeno jednom od najsnažnijih kulturnih organizacija u Državi.

Foto: ULIPUD Facebook

Pročitajte još

Giorgio Baranac: Zbog priprema za koncert DSO-a znalo se dogoditi da ostanem i dva dana u arhivu

Iva Dedo

‘Detalji Grada’ DULU-ovca u Narodnoj knjižnici

Dulist

UZ TISKANJE 55. BROJA ‘DUBROVAČKIH HORIZONATA’ Esencija svega dubrovačkog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija