DuList IN

Večeras KreMa u Studentskom teatru Lero

Večeras KreMa u Studentskom teatru Lero

Večeras, u ponedjeljak 23. prosinca u 19 sati, na sceni Studentskog teatra Lero u Lazaretima,  umjetnička organizacija UMA predstavit će Igre svjetla i ljubavi.

Ova predstava je završna prezentacija jednogodišnjeg projekta KreMa (Kreativna Mokošica)-Umjetnošću do ljudskih vrijednosti.

Cilj je projekta bio, kroz jednogodišnje književne radionice, radionice forum teatra i suvremenog plesa, propitivati, razumijevati i usvajati temeljne ljudske vrijednosti kako bi mladima ukazali  na mogućnost izbora vrline u svakoj životnoj situaciji, kao i na posljedice izbora, odnosno neizbora iste.

Kroz radionice je prošlo 40-ak osnovnoškolaca i srednjoškolaca Mokošice, a u završnoj predstavi sudjelovat će Viktorija Bačić, Ana Blaić,Jordan Čerič Batinić, Kristina Čumbelić, Lukša Fabian, Martina Gunjina, Nikolina Hapan, Nikolina Lučić, Mateo Ljubišić, Leona Milković, Maris Milković, Ramona Popović, Anamarija Sršen. Majstor svjetla i tona  je Antonio Ljubojević.

S obzirom na to da će se predstava odigrati na sceni Teatra Lero, a ne na prostoru Mokošice, što je bila prvobitna namjera, autorice i voditeljice programa, zajedno sa svim sudionicima, njihovim roditeljima i ostalim građanima Mokošice, upozoravaju na ozbiljan nedostatak primjerenog prostora za produkciju i prikazivanje umjetničkih sadržaja u ovom „najmlađem“  i najnaseljenijem dubrovačkom naselju.

Voditeljice projekta su profesorice Marjana Batinić i Mariela Marković i plesna koreografkinja Kristina Bajza Marčinko.

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist