Kultura

VEČERAS Književno gostovanje Danijele Crljen u Lazaretima

VEČERAS Književno gostovanje Danijele Crljen u Lazaretima

Dubrovačka baština ugostit će književnicu Danijelu Crljen, autoricu domaćeg književnog hita ‘Strah od kupine’ ovaj petak, 3. ožujka u 18 sati u 5. lađi Lazareta.

Roman koji pokriva stotinu godina povijesti jedne splitske obitelji kroz povijesne i društvene mijene sa snažnim akcentom na sudbine ženskih članova obitelji i nedovoljno poznato i često prešućivano žensko iskustvo, napisan vješto, no istodobno s dubokim emotivnim angažmanom, osvojio je publiku i postao jedna od najtraženijih domaćih proza, a prvo izdanje ‘Straha od kupine’ sasvim je rasprodano. Književnica je nedavno doživjela nesvakidašnje priznanje za svoj rad jer je roman uvršten u popis lektire jedne hrvatske gimnazije.

Dodatno zadivljuje činjenica da autorica ne dolazi iz humanističke struke, Danijela Crljen po zanimanju je magistar znanosti na području ekonomije i direktorica je ACI marine u Slanom, a ekonomijom i turizmom bavi se kroz znanstveni i predavački rad na više hrvatskih sveučilišta. ‘Strah od kupine’ njezin je prvi roman.

Pozivamo sve ljubitelje književnosti na iznimno zanimljivo književno gostovanje i napominjemo da će autorica nakon razgovora rado odgovoriti na pitanja posjetitelja.

Moderatorica gostovanja bit će Ivana Marinović.

Ulaz na književno gostovanje je slobodan.

Foto: Dubrovačka baština

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist