Kultura

Večeras – izložba ‘Mrki vez, put u nepoznato’

U srijedu, 22. prosinca u 17 sati u Zavičajnom muzeju Konavala svoja vrata otvorit će izložba “Mrki vez, put u nepoznato” koje će se održati u sklopu javnog događanja “Mrki vez, mantala i zdravica”. Kao što i sam naslov djelomično otkriva, na izložbi će se predstaviti mrki vez, takozvani stari vez koji je potpuno nestao iz upotrebe konavoske nošnje krajem 19. stoljeća, a više o ovom umijeću i njegovom značenju reći će Antonia Rusković Radonić, ravnateljica Muzeja i galerija Konavala i autorica izložbe. Izloženi primjerci prikupljeni su iz brojnih konavoskih privatnih zbirki.
Na otvorenju će nastupiti Klapa KUD Čilipi, konavoski zdravičari i mladi lijeričar Matija Mujo. Uz konavoski glazbeni program na otvorenju će se moći kušati i različite konavoske mantale koje su pripremile vrijedne konavoske žene iz udruge Agroturizma Konavala u sklopu manifestacije Mirisa Božića u Konavlima.

Pročitajte još

USKORO IZLOŽBA Brižno se čuvaju niti ljubavi primorskog veza

Dulist

RADIONICA U VIDRINOM DOMU Sveti Vlaho i Marin Držić zajedno u voljenom Gradu

Dulist

‘JEL’ TAKO ZORANE?’ Na daskama teatra odigrana prva ovogodišnja dramska premijera

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija