Kultura

Večeras – izložba ‘Mrki vez, put u nepoznato’

U srijedu, 22. prosinca u 17 sati u Zavičajnom muzeju Konavala svoja vrata otvorit će izložba “Mrki vez, put u nepoznato” koje će se održati u sklopu javnog događanja “Mrki vez, mantala i zdravica”. Kao što i sam naslov djelomično otkriva, na izložbi će se predstaviti mrki vez, takozvani stari vez koji je potpuno nestao iz upotrebe konavoske nošnje krajem 19. stoljeća, a više o ovom umijeću i njegovom značenju reći će Antonia Rusković Radonić, ravnateljica Muzeja i galerija Konavala i autorica izložbe. Izloženi primjerci prikupljeni su iz brojnih konavoskih privatnih zbirki.
Na otvorenju će nastupiti Klapa KUD Čilipi, konavoski zdravičari i mladi lijeričar Matija Mujo. Uz konavoski glazbeni program na otvorenju će se moći kušati i različite konavoske mantale koje su pripremile vrijedne konavoske žene iz udruge Agroturizma Konavala u sklopu manifestacije Mirisa Božića u Konavlima.

Pročitajte još

SUSRETI RIJEČI Prvi u znaku Slavice Stojan i Vesne Čelebić!

Dulist

U srijedu se predstavlja program 74. Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija