Kultura

Djela dubrovačkih kolorista izložena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Večeras je u Galeriji Dulčić Masle Pulitika otvorena izložba ‘Dubrovački koloristi 1918.-1945.’ – izbor iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik. Na otvorenju je uvodnu riječ imao ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Tonko Smokvina, a o konceptu izložbe govorila je kustosica izložbe, Andrea Batinić Ivanković.
Na izložbi je predstavljen izbor radova dubrovačkih slikara čija djelatnost pada negdje do pred kraj Drugog svjetskog rata. Riječ je o djelima Ignjata Joba, Ivana Ettorea, Gabra Rajčevića, Nika Miljana, Božidara Rašice i Marka Rašice koji su na dubrovačkom području najdjelatniji u razdoblju između dva rata. Izložba je upotpunjena i zanimljivim pismima koja upućuju na korenspondenciju između Ignjata Joba i njegove kćerke iz jedne mladenačke veze. Pisma otkrivaju Joba kao čovjeka, njegovu nutrinu te način na koji je živio i stvarao svoja djela u burnom vremenu; na razmeđu neizvjesnosti i straha.
Izložba ostaje otvorena do 30. siječnja 2022. godine.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

ZBOG BOLESTI GLUMICE Za vikend otkazane izvedbe Orašara

Dulist

KULTURNI DOPRINOS FESTI Što donosi novo izdanje časopisa Dubrovnik?

Dulist

Odabirom sv. Vlaha za zaštitnika počinje razdoblje zrelosti zajednice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija