Kultura

Djela dubrovačkih kolorista izložena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Večeras je u Galeriji Dulčić Masle Pulitika otvorena izložba ‘Dubrovački koloristi 1918.-1945.’ – izbor iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik. Na otvorenju je uvodnu riječ imao ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Tonko Smokvina, a o konceptu izložbe govorila je kustosica izložbe, Andrea Batinić Ivanković.
Na izložbi je predstavljen izbor radova dubrovačkih slikara čija djelatnost pada negdje do pred kraj Drugog svjetskog rata. Riječ je o djelima Ignjata Joba, Ivana Ettorea, Gabra Rajčevića, Nika Miljana, Božidara Rašice i Marka Rašice koji su na dubrovačkom području najdjelatniji u razdoblju između dva rata. Izložba je upotpunjena i zanimljivim pismima koja upućuju na korenspondenciju između Ignjata Joba i njegove kćerke iz jedne mladenačke veze. Pisma otkrivaju Joba kao čovjeka, njegovu nutrinu te način na koji je živio i stvarao svoja djela u burnom vremenu; na razmeđu neizvjesnosti i straha.
Izložba ostaje otvorena do 30. siječnja 2022. godine.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

KONCERT U MALE BRAĆE Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora

Dulist

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

Dulist

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija