Kultura

VEČERAS Izložba kolaža Jelene Trpković u Galeriji Otok

Izložba kolaža Jelene Trpković otvorit će se u petak, 14. travnja, u 20 sati u prostorijama Galerije Otok, Art radionice Lazareti. Izložba se može posjetiti do 5. svibnja radnim danima od 12 do 19 sati.
Tekst za Jeleninu izložbu napisao je Mario Kopić:
– (…) I kod Jelene je svagda ”anđeo uništenja”, ”anđeo povijesti”, dvosmislen i ovisi o volji koju opslužuje: volji stvaranja ili volji razaranja. A obje opslužuje istodobno.
Male stvari, pa i najbanalniji detalji, poprimaju pritom odlučno značenje. U malim se stvarima prepoznaju vihori i predstojeći potresi što ruše sve pred sobom i za sobom. U Jeleninoj mikrologiji sjena je apokaliptična, a kob njezina lutanja oscilira između neočekivanog i neumitnog. I umah vidimo kako ona izlazi iz svog kolaža, ostavljajući nam prazno mjesto, prazno mjesto za naša čeznuća, uobrazilje i sjećanja. Lutanje je za Jelenu završeno, povratak se odigrao. Ne idemo više ususret smrti, naučili smo se družiti s njom, hodati s njom usporedno. Uostalom, kad ne bi bilo sjene, ne bismo znali koliko smo bića tame. I ne bismo znali za svjetlost života. Tama je u zjenici sunca…

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist