Kultura

VEČERAS Dokumentarac velikog Herzoga u ‘Slavici’!

VEČERAS Dokumentarac velikog Herzoga u 'Slavici'!

U okviru programa ‘Okusi drugačije kino’ večeras u 21 sat u kinu Slavici pogledajte film ‘Tko bi rekao – fantazije umreženog svijeta’ velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

Werner Herzog svojim nas je dokumentarcima vodio do najudaljenijih krajeva zemaljske kugle i otkrivao daleke i egzotične, gotovo nestvarne krajolike. Najnovijim filmom vodi nas u virtualni svijet interneta – svijet koji je krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća bio nezamisliv i u znanstvenoj fantastici, da bi danas postao sveprožimajuća stvarnost.

U deset poglavlja film istražuje potencijale umreženog svijeta, od samih početaka interneta sve do predviđanja mogućih posljedica koje bi njegov daljnji razvoj mogao donijeti suvremenom globaliziranom svijetu. Herzog razgovara s internetskim pionirima i entuzijastima, astronomima i robotičarima, ali i s ljudima koji su iskusili nuspojave virtualnog života, poput ovisnosti o internetu, bolesti zračenja i gubitka prava na privatnost. Sveto mjesto koje za znanstvenika predstavlja soba kalifornijskog sveučilišta gdje je 1969. započela digitalna revolucija, za majku poginule djevojke suočenu s tamnom stranom interneta predstavlja utjelovljenje samog Antikrista.

Tko bi rekao – fantazije umreženog svijeta
Lo and Behold, Reveries of the Connected World
Werner Herzog, USA, 98 min.
srijeda 12.9. u 21 sat
kino Slavica

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist