AktualnoSport

FOTO/VEČER PUNA AKCIJE Jug potopio opasnog protivnika rezultatom 8:7

FOTO/VEČER PUNA AKCIJE Jug potopio opasnog protivnika rezultatom 8:7

Pred 500injak gledatelja vaterpolisti VK Jug CO u 3. kolu Lige prvaka potopili su mađarski Szolnoki rezultatom 8:7.

Jugaši imaju 3 od 3. Iz tri utakmice jednako toliko pobjeda, što je prema kazivanju njihovog trenera Vjekoslava Kobešćaka čak i više od onog što su sami planirali. Pobjeda nad Szolnokom utoliko je pak veća, vrednija jer je nedvojbeno riječ o najtežem suparniku dosad hrvatskog prvaka. Jasno, kada govorimo o europskim natjecanjima i ovoj sezoni. U konačnici, vrlo tvrda, čvrsta utakmica u kojoj nije bilo velikih rezultatskih odvajanja, riješena je tek za završnih nekoliko minuta posljednje četvrtine što dovoljno govori o neizvjesnosti koja je vladala većim dijelom susreta.

Do sredine druge četvrtine Jug CO je vodio 2:0, 3:1, 4:2, ali niti jednog trenutka se domaćin nije ‘odlijepio’ malo jače, snažnije od suparnika. Nažalost, podosta su Gospari i griješili u tom razdoblju. Ljevoruki Zalanki, za kojeg je znano da je jedan od najubojitijih igrača desne strane ‘fino’ se razmahao na desnoj strani, puno je akcija Mađara bilo smjerano na njega, jednom su ga domaćini i zaboravili pokriti. Uopće ne čude onda njegova čak tri gola. Od kojih su dva bila uzastopna za poravnanje na 4:4 u poluvremenu. Nadalje. jugaši su učinili najgore kada su ‘razbranili’ Viktora Nagyja koji je ni kriv, ni dužan na koncu bio dvoznamenkast glede obrana. No, u prve dvije četvrtine je imao čak 8 obrana, unosio je nemir u domaćinove redove.

U trećoj četvrtini je Szolnok prvi put i poveo (Prlainović za 7:6 u korist mađarskog kluba). Valja priznati i da je Jug CO imao silnu nesreću u srijedu navečer jer je Maro Joković primjerice, triput zaista sjajno pucao, ali je u sva tri navrata Nagyja sačuvao okvir gola. To su doista milimetri u igri. Ujedno, zapao je malo Jug CO i u krizu s realizacijom igrača više. Sve u svemu, nakon treće dionice na gruškom je semaforu svijetlilo nimalo baš ohrabrujućih za domaćina, 6:7.

Posljednjih 8 minuta je međutim i razdoblje najbolje igre hrvatskog prvaka. Prvenstveno u obrani. Vratar Popadić je ubilježio tri uzastopne obrane, pomagali su mu i suigrači ispred njegova gola, a pogocima Jugovih stranaca Papanastasioua i Merkulova, oba s igračem više, Jug CO je preokrenuo rezultat u svoju korist i zasluženo osvojio nova tri boda.

Izvor: Hvs.hr

Pročitajte još

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist