Kultura

VEČER LIJEPIH NOTA U DVORU Gudački kvartet DSO-a izazvao oduševljenje publike

U petak navečer je u Kneževu dvoru, punom do posljednjeg mjesta koliko to epidemiološke mjere dozvoljavaju, nastupio Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Koncert se održao u sklopu 8. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a publika je jmala priliku uživati u Beethovenovom Gudačkom kvartetu br. 6 u B duru i Debussyjevom Gudačkom kvartetu u g molu, ujedno i jedinom gudačkom kvartetu kojeg je Debussy skladao.

Gudački kvartet inače čine mladi glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, vođe svojih dionica u orkestru: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Brojna publika mlade je glazbenike nagradila velikim aplauzom, a festival se nastavlja u znaku mladih snaga sljedeći utorak, 15. rujna kada će recital u Dvoru održati pijanist i skladatelj Marin Limić.

Pročitajte još

Predstavljanje knjige ‘Libreta iz ostavštine Luke Dropca u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik’

Dulist

OVOG ČETVRTKA U TEATRU ‘Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu’

Dulist

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE Upoznajte čuvare mašte koji istražuju površinu Sna!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija