Kultura

VEČER LIJEPIH NOTA U DVORU Gudački kvartet DSO-a izazvao oduševljenje publike

U petak navečer je u Kneževu dvoru, punom do posljednjeg mjesta koliko to epidemiološke mjere dozvoljavaju, nastupio Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Koncert se održao u sklopu 8. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a publika je jmala priliku uživati u Beethovenovom Gudačkom kvartetu br. 6 u B duru i Debussyjevom Gudačkom kvartetu u g molu, ujedno i jedinom gudačkom kvartetu kojeg je Debussy skladao.

Gudački kvartet inače čine mladi glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, vođe svojih dionica u orkestru: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Brojna publika mlade je glazbenike nagradila velikim aplauzom, a festival se nastavlja u znaku mladih snaga sljedeći utorak, 15. rujna kada će recital u Dvoru održati pijanist i skladatelj Marin Limić.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija