Kultura

VEČER LIJEPIH NOTA U DVORU Gudački kvartet DSO-a izazvao oduševljenje publike

U petak navečer je u Kneževu dvoru, punom do posljednjeg mjesta koliko to epidemiološke mjere dozvoljavaju, nastupio Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Koncert se održao u sklopu 8. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a publika je jmala priliku uživati u Beethovenovom Gudačkom kvartetu br. 6 u B duru i Debussyjevom Gudačkom kvartetu u g molu, ujedno i jedinom gudačkom kvartetu kojeg je Debussy skladao.

Gudački kvartet inače čine mladi glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, vođe svojih dionica u orkestru: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Brojna publika mlade je glazbenike nagradila velikim aplauzom, a festival se nastavlja u znaku mladih snaga sljedeći utorak, 15. rujna kada će recital u Dvoru održati pijanist i skladatelj Marin Limić.

Pročitajte još

KNJIGA FRA STIPE O KLAUSTRU MALE BRAĆE Nastavio priču koju je u 19. stoljeću započeo inženjer Eitelberger

Dulist

Dr. sc. Katja Bakija: Dubrovačke horizonte uređujem već 25 godina. Oni su most koji spaja sve Dubrovčane

Dulist

Večeras izložba Nika Mihaljevića u Galeriji Flora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija