Kultura

LIKOVNA RADIONICA U SOLITUDU Budite dio ‘Držićevog imaginarija’

U sklopu projekta Kultura u điru, iz Doma Marina Držića pozivaju sve da im se pridruže na likovnoj radionici Doma Marina Držića ‘Držićev imaginarij’ koja će se održati u parku s dječjim i sportskim igralištem u Solitudu s početkom u 18 sati. Na likovnoj radionici, namijenjenoj svim uzrastima, polaznici će se izražavati likovnom slikarskom tehnikom grataža na papiru.

Tema radionice su lokaliteti Grada na kojima je Držić boravio, kao i imaginarni prostori u koje će ga polaznici smjestiti.

Grataž (franc. grattage) je slikarska tehnika nanošenja pastele u nekoliko slojeva te potom struganja iste. Tehnika se sastoji od nekoliko koraka:

1.Na deblji papir se nanosi sloj pastele (može biti voštana ili uljana, a osim pastela može se koristiti i voštana svijeća), koristimo li više različitih boja nanosimo boju do boje

2. Nakon nanošenja pastela sve se premazuje mješavinom akrilnih boja ili tempera sa tušem

3. Kada se podloga osuši uzimamo drveni štapić ili neki drugi oštri predmet poput npr. plastične vilice, nožića i stružemo motiv sa papira.

Cilj likovne radionice je razvijanje vlastite likovne pismenosti pojedinca, kreativnog pristupa likovnom problemu, te stjecanje temeljnih znanja, sposobnosti i vještina na području slikarstva.
Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

-Vidimo se u Solitudu u subotu u 18 sati. Veselimo se Vašem dolasku! #kulturauđiru – ističu iz Doma Marina Držića.

Pročitajte još

PUBLIKA IH ISPRATILA OVACIJAMA Dubrovački sastav kvARTet debitirao na Igrama u Dvoru

Dulist

Španjolska hit predstava hrvatskog autora gostuje u Dubrovniku

Dulist

‘OD PRIČE DO PREDSTAVE’ Ivana Đula organizira zanimljivu dječju radionicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija