Crna kronika

VEĆ IMA 18 PREKRŠAJA Vozio pijan po Stonu pa pokušao pobjeći policiji

VEĆ IMA 18 PREKRŠAJA Vozio pijan po Stonu pa pokušao pobjeći policiji

Tjedni rekorder po promilima alkohola u krvi je 58-godišnajk, inače recidivist prometnih prekršaja. Njemu je u večernjim satima subote izmjerena koncentracija alkohola od 1,83 g/kg. Zaustavljen je na Ž-6231 u Stonu.

-Nakon što je vozač uočen u vožnji, a znajući da mu je vozačka dozvola ukinuta, policijski službenici Policijske postaje Ston pokušali su ga zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima, na što se vozač oglušio i nastavio vožnju, ali je zaustavljen na području Hodilja. Prometnom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola i dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova – navode u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Napominju i kako je riječ o
recidivistu prometnih prekršaja kojeg je policija do sada 18 puta prekršajno sankcionirala zbog 31 počinjenog prometnog prekršaja, najčešće vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje za vrijeme zabrane upravljanja vozilima.
Ovog puta vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno dvodnevno zadržavanje. Osim toga, zbog ispunjenih zakonskih uvjeta, policija je vozaču privremeno oduzela vozilo.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist