Grad

VEĆ 24. GODINU ZA REDOM Evo tko je dobio potpore od Grada za tradicijske obrte

grad ugovor o potporama

Godišnji ugovori o potporama obrtnicima koji obavljaju tradicijske djelatnosti na području Grada uručio je gradonačelnik Mato Franković danas u Velikoj vijećnici uz prisustvo pročelnice Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonele Svilarić.

– Nakon provedenog javnog poziva u 2023. dodijeljeno je ukupno 45 potpora, od kojeg broja je četvero novih korisnika programa, a mjesečne potpore u iznosu od 265,45 eura (2.000 kuna) isplaćuju se od 1. siječnja do 31. prosinca za što će se iz Proračuna Grada izdvojiti 1.080.000,00 kn ili 143.340,63 eura – navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika.

Potpore u 2023. dodijeljene su za dvanaest obrta za izradu izvornih suvenira, rukotvorina i autohtonih proizvoda, pet obrta za obradu kamena, četiri restauratorska obrta, za po četiri zlatara odnosno krojača za muškarce te za tri obrta za izradu narodnih nošnji i lutaka u narodnoj nošnji.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je tradicijskim obrtnicima na kontinuiranom radu. Naglasio je da je upravo iznimna kvaliteta i jedinstvenost njihovih autohtonih proizvoda i usluga važna za duh grada, njegu dubrovačkog tradicijskog obrtništva, ali i za ukupnu turističku ponudu.

Program subvencioniranja tradicijskih obrta provodi se već 24 godine, a od 2018. godine mjesečne potpore isplaćuju se tijekom cijele godine, a ne samo tijekom šest mjeseci kako je bila dotadašnja praksa.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović