Zanimljivosti

Vatromet kreativnosti uz glazbu Vrtuljka

Vatromet kreativnosti uz glazbu Vrtuljka

Kinopokus radionice ovogodišnjeg izdanja stonskog festivala Kinookus, koji se održava od 5. do 9 rujna, nude bogat program za djecu.

Radionice je osmislila i organizirala dubrovačka udruga Čovjek na Zemlji, a kroz njih će mladi sudionici razvijati svoju kreativnost kroz edukaciju osjetila, izradu recikliranih šuškajućih instrumenata i dekoraciju svečanih trpeza. Nakon radionica slijedi zabava kroz ples i glazbu družine Vrtuljak Klub.

Kako najavljuju organizatori u Slow Food radionici edukacije osjetila, mališani i osnovnoškolci imat će priliku saznati više o osobitostima sorti vinove loze pelješkog kraja, prepoznati njihov okus i naučiti ponešto o gastrokulturalnom značaju ove čudesne biljke za cijelo naše podneblje. Radionicu organiziraju i vode Marijeta Čalić i Ivana Butigan, članice udruge Čovjek na Zemlji, uz pomoć mladog pelješkog proizvođača ekološkog vina Denisa Bogoevića-Marušića.

U drugoj radionici inspirarnoj bajkom braće Grimm Stoliću, prostri se, djeca će razvijati maštu i kreativnost kroz izrađivanje ukrasa za svečane trpeze, uz vodstvo akademske slikarice Ivane Selmani i pedagoginje Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, Katarine Ivanišin Kadrum. 

Treću radionicu vode Morana Depoli i Matej Trpin, a u njoj će djeca energiju hrane preobražavati u zvuk.

– Ovaj jedinstveni bend osmišljen je s namjerom da se djeca glazbeno educiraju kroz ples, zabavu i pjesmu. Na koncertima Vrtuljak Kluba djeci se pruža mogućnost da preko različitih glazbenih kombinacija prošetaju kroz glazbu kao da čitaju zanimljivu slikovnicu. Bend svaku pjesmu zaokruži pričom, metodom dramske interpretacije, educirajući male slušatelje na teme iz motiva pjesama. Uz pomoć svojeg prijatelja, psa Dalmatinca Flokija, članovi Vrtuljka odvest će sudionike radionica na put oko svijeta mašte! – navode iz organizacije Kinookusa.
 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist