Hrvatska

Vatrogasci u Sisačko-moslavačkoj županiji dosad odradili više od 11 tisuća intervencija

Vatrogasci u Sisačko-moslavačkoj županiji dosad odradili više od 11 tisuća intervencija

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su i tijekom petka nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa. Od 28. prosinca 2020. do 22. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, sudjelovalo je 9792 vatrogasca s 2552 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11269 intervencija.
Trenutno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz 6 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno je bilo angažirano 122 vatrogasca s 51 vatrogasnim vozilom, a evidentirano je 185 vatrogasnih intervencija.
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 13 intervencija.
Na području VOZ Sisak angažirano je 59 vatrogasaca s 26 vatrogasnih vozila lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 128 intervencija.
Na području VOZ Petrinje angažirano je 37 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježene su 44 intervencije.
Vatrogasna operativna zona Petrinja dana 22. siječnja bilježi jednu tehnički zahtjevniju intervenciju, a riječ je o uklanjanju zvonika s mjesne kapelice u mjestu Nebojan br. 49a koja je uspješno završena.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist