Aktualno

Vatrogasci odradili 3800 intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci odradili 3800 intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije nastavile su s aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Kao i proteklih dana izvršena je smjena ljudstva sa dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice, ističu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.
Tijekom 4. siječnja, bilo je angažirano ukupno 749 vatrogasaca sa 175 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik koji su bili angažirani na ukupno 698 intervencija.
Također se tijekom dana radilo na opremanju i ekipiranju Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Petrinji te vatrogasnog operativnog zapovjedništva operativne zone Petrinja. Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage nastavljaju do daljnjeg.
U ponedjeljak je održana sjednica Vlade RH na kojoj je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković podnio izvješće premijeru o poduzetim aktivnostima na području pogođenim potresom, a koje su odradile vatrogasne snage.
– Prema do sada obrađenim podacima od dana 29. prosinca 2020. do 4. siječnja 2021. godine ukupno su odrađene 3.802 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 4.508 vatrogasaca sa 1.017 vatrogasnih vozila iz svih županija i grada Zagreba – rekao je Tucaković o angažmanu vatrogasaca.

Pročitajte još

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist