Aktualno

Konvoj s donacijama iz Konavala stigao u potresom pogođenu Banovinu

Konvoj humanitarne pomoći koja se za potresom pogođenu Banovinu skupljala kroz više konavoskih sela i mjesta, stigao je u utorak rano ujutro na svoje odredište. Nakon sortiranja donacija, nekoliko kamiona i teretnih vozila u ponedjeljak navečer krenulo je iz Čilipa uz blagoslov župnika crkve svetog Nikole iz Čilipa, don Josipa Barišića. Konvoj je ispratio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa suradnicima koji je ovom prilikom istaknuo kako je ponosan na sve Konavljane zbog empatije koju su pokazali s našim sunarodnjacima u potrebi.
-Najznačajnija je činjenica da je ova akcija nastala spontano od strane raznih konavoskih volontera, odnosno svih koji su sudjelovali na ijedan način. Naši volonteri su pokazali u posljednjih par godina veliko srce, pa tako i ovaj put. Mi smo na svojoj koži osjetili zlo za vrijeme rata i cijela Hrvatska nam je tada pomogla u obnovi. Tako se i naša mladost sada organizirala kako bi pomogla onima u potrebi. Općina Konavle će do konca tjedna Općini Majur donirati oko 100 tisuća kuna vrijednosti građevinskog materijala. I to je inicijativa s našim ljudima, konavoski poduzetnici su me zvali i molili da se uključe na takav način. Sve smo uspjeli organizirati i ova pomoć ide većinom za općinu Majur i Donje Kukuruzare – rekao je načelnik Lasić.

U sklopu akcije, donacije za OŠ Glina prikupljali su djelatnici i učenici OŠ Cavtat.

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija