Sport

Vaterpolisti ostali bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju

Vaterpolisti ostali bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju

U četvrtfinalnoj utakmici Barakude su zaustavljeni od Mađarske reprezentacije rezultatom 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3). Vaterpolska reprezentacija natjecat će se za poredak od 5. do 8. mjesta.

– Ovako važna utakmica ne može se proći s 15 primljenih golova. Vidjeli ste utakmice ekipa koje su prošle u polufinale, poput Grčke i Srbije – primile su po tek četiri, pet gola. Možeš ih primiti i sedam, osam ali ako ih primiš 15, sve je jasno. Ono što mi se sada, vruće glave čini, jest da su presudna bila ona dva gola koja smo primili pred kraj druge četvrtine. Oni su nas okrenuli u negativu, dok su Mađare digli i odveli u pozitivu. Neoprostivo lako primljeni golovi. Iza toga smo se vraćali i došli čak i na 8:8, ali bez čvrste prave obrane ne možeš dobiti ovakvu utakmicu – rekao je Ivica Tucak, izbornik.
Najbolji strijelac utakmice bio je Luka Bukić s četiri ostvarena zgoditka, dok je Obradović zabio dva, a Fatović, Lončar, Joković, Vukičević i Miloš po jedan gol. Na Mađarskoj strani istaknuo se Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka.

– Primili smo puno golova, to je glavni razlog zašto smo izgubili. Nije bitno tko ih je zabio. Jednostavno nismo bili dobri u obrani. Dali smo sve od sebe, ne možemo jedni drugima ništa zamjeriti, no jednostavno nismo mogli pronaći recept za obranu. Kada bi se i obranili nekako bi se te lopte ponovo odbile njima u ruke i taj drugi napad bi svaki puta završio u našem golu. No to je život, idemo dalje. Ipak, nažalost neki igrači prestaju igrati za reprezentaciju i ja im se ovim putem zahvaljujem, dali su puno za reprezentaciju. Žao mi je što u ovom sastavu koji je vrhunski, gdje smo odlično povezani i međusobno super prijatelji, na ovim Olimpijskim igrama nismo uspjeli ostvariti nešto više. No sada se moramo pomiriti s tim i nastaviti raditi još jače da bi došli do željenih rezultata – iskomentirao je Loren Fatović, reprezentativac.

Reprezentacija će ponovo igrati u petak u 7 sati po hrvatskom vremenu, kada će uskočiti u bazen s Crnom Gorom koja je danas izgubila od Grčke rezultatom 10:4.

– Danas su Mađari bili bolji od nas. Primali smo lake golove, dok su oni igrali odlično. Nismo dobro reagirali u obrani, niti smo pomagali Bijaču koji je vrhunski branio cijeli turnir. Na to se još nadovezao i

napad, u kojem smo i s igračem više rijetko pronalazili put do mreže. Zaslužena je pobjeda Mađarske, bili su bolji. Želim čestitati na borbi svojim suigračima i trenerima, nažalost nismo ušli u borbu za medalje, no to je tako u sportu. Nekada uspiješ, nekada ne Bar– zaključio je kapetan Bušlje.

Foto: Hvs.hr

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr