Sport

Vaterpolisti izborili pobjedu, Sanja ide doma

Vaterpolisti izborili pobjedu, Sanja ide doma

U prvoj utakmici A skupine olimpijskog turnira vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Grčku s 8-6 (1-2, 2-1, 1-1, 3-1).

Reprezentacija Hrvatske izborila je prvu pobjedu na olimpijskom turniru koji je započela bez izbornika Ratka Rudića koji je zbog crvenog kartona zarađenog na utakmici protiv Kazahstana u Svjetskoj ligi bio suspendiran pa su umjesto njega susret vodili njegovi pomoćnici Elvis Fatović i Vjekoslav Kobeščak.
Poslije nervoznog prvog dijela u kojem su naši igrači napravili više tehničkih pogrešaka, rezultata je bio izjednačen 4-4, a nitko nije imao prednost ni nakon treće četvrtine susreta.

U posljednjih osam minuta naši su ušli promašajem Dobuda, ali su zahvaljujući golovima Dobuda, Boškovića i Sukna stvorili prednost od tri gola i poveli sa 8-5 i rutinirano priveli utakmicu kraju. Vratar Josip Pavić odradio je dobar posao, imavši 14 obrana.    
Utakmica odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su Adrian Alexandrescu iz Rumunjske i Gyorgy Juhasz iz Mađarske. 

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Španjolske u utorak 31. srpnja u 11,20 sati

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se  plasirala u polufinale na 100 m leđno na Olimpijskim igrama nakon što je u kvalifikacijama u svojoj skupini bila peta s vremenom 1:08.38.

Nabrža je u kvalifikacijama bila Emily Seebohm iz Australije koja je s vremenom 58.23 sekunde postavila novi olimpijski rekord, a Sanja Jovanović je ukupno zauzela 36. mjesto u kvalifikacijama.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist