Grad

VARGA POTVRDIO Bolnice se vraćaju županijama

Dubrovačka bolnica

Ministar zdravstva Siniša Varga najavio je kako u travnju završava prva faza sanacije 31 zdravstvene ustanove, nakon čega bi bolnice čiji su dugovi podmireni, a ne stvaraju nove gubitke, mogle biti vraćene svojima osnivačima tj. županijama.

Time je potvrđena informacija o kojoj je prvi još krajem ožujka pisao DuList.

Podsjetimo, tada je sanacijski upravitelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić za DuList izjavio kako je održan sastanak sanacijskih upravitelja s predstavnicima županija, a kako će se do ljeta odrediti kraj sanacijskog postupka.

– Potom će se ići prema povratku upravljačkih prava nad bolnicama njihovim osnivačima županijama. Sanacijsko će vijeće i nakon vraćanja bolnice županiji pratiti daljnji tijek zbivanja – kazao je Ferri Certić. Dodao je kako pitanje minusa OB Dubrovnik nije lako riješiti.

– Zdravstveni sustav je dobar, ali skup, ponekad i neracionalan. Trenutno imamo mogućnost ‘povući’ više novca, a samim tim nuditi i više usluga. Prije smo u minusu bili 3 do 4 milijuna kuna, a sada smo na 1,2 milijuna kuna. Poslovanje je u svakom slučaju puno bolje, a vidjet ćemo hoće li nam HZZO platiti što napravimo. Ima to i dobrih i loših strana, ali uglavnom je bolja situacija – izjavio je Ferri Certić.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist