Kultura

Valentinovo u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

"Proljetno cvijeće" Rašica

Dan zaljubljenih obilježit će i Umjetnička galerija Dubrovnik.

– Izvedite svoje bolje polovice u Umjetničku galeriju Dubrovnik, Galeriju Dulčić Masle Pulitika ili pak Atelijer Pulitiku te uz čašicu šampanjca uživajte u našim zanimljivim izložbama – poručuju iz Umjetničke galerije Dubrovnik.

U Umjetničkoj galeriji pogledajte izložbu ‘Ni jedan dan bez linije’ Marka Rašice, autorice Sanje Žaja Vrbica. Izloženo je oko 130 djela iz hrvatskih i inozemnih muzeja, te sakralnih zbirki iz privatnog vlasništva. U prošloj, 2013. godini obilježila se 130. obljetnica slikareva rođenja i 50. godišnjica smrti.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika čekaju Vas dvije žene. Radi se o izložbi ‘Sestre Bukovac’, autorice Rozane Vojvoda. Jelica Bukovac Radosavljević i Ivanka Bukovac Javorsky, kćeri su slavnoga Vlaha Bukovca. Predstavljena su njihova djela koja se čuvaju u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Kući Bukovac u Cavtatu i privatnim zbirkama u Dubrovniku, Cavtatu i Zagrebu.

U Atelijeru Pulitika, uz rekreirani slikarev prostor ateljea s originalnim predmetima i slikama, još je u tijeku dio izložbe ‘Susret kistom’ slikara Leona Zakrajšeka, čija je autorica Vesna Delić Gozze. Akrilci, koje tamo možete pogledati, nastali su u posljednje tri godine, a inspirirani su nasljeđem tradicionalne japanske umjetnosti.

– Provedite Valentinovo s čak četiri velika umjetnika na naše tri lokacije, neka Vam ovo Valentinovo, osim u znaku ljubavi, bude i u znaku umjetnosti – poručuju iz UGD.

Pročitajte još

KNJIŽEVNI SUSRET Nikolina Bošnjak predstavlja eko slikovnice o Tigijima

Dulist

NOVA PREMIJERA U TEATRU Pandur: Kazalište je oaza gdje se može reći istina o svijetu u kojem živimo

Dulist

VEČERAS U LAZARETIMA Lerova premijera ‘Toliko o pticama’

Dulist