Politika

Valentin Dujmović predsjednik županijskog HNS-a

Valentin Dujmović

Valentin Dujmović izabran je za predsjednika županijskog HNS-a.

Izabrali su ga članovi stranke na izbornoj skupštini održanoj  u hotelu Libertas Rixos. Inače, dosadašnjem predsjedniku suda časti Ivici Nikolcu nije bio dozvoljen ulazak na sjednicu.

– U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u proteklom razdoblju napravili jako puno. Poduplali smo članstvo i u naredne dvije godine, do idućih parlamentarnih izbora, nastojat ćemo napraviti još bolji rezultat nego dosad. Imamo osnovano 17 podružnica od 22, a u iduće dvije godine osnovat ćemo još pet. Radit ćemo na novom članstvu. Nedavno smo formirali županijski tim, sličan onom na državnoj razini, u kojem imamo 15 mladih ljudi, magistara struke, koji se često sastaju i jako dobro rade – kazao je po završetku izborne skupštine novi predsjednik Valentin Dujmović.

Najavio je kako je protiv grupe članova stranke podnio prijavu središnjem stranačkom sudu časti, iako ostaje nejasno zašto je proceduralno preskočio županijsku razinu.

– Današnja skupština i novi izbori protekli su potpuno u redu. Dakako, bilo je objašnjenje za kandidature koje nisu bile važeće. Međutim, nije došlo do nikakvog prijepora, nego do objašnjenja temeljenog na statutu HNS-a. Svi koji su postavili pitanje dobili su suvisao pravnički jasan odgovor, koji su i prihvatili – kazala je članica predsjedništva HNS-a Andrea Zlatar-Violić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist