Hrvatska

Valamaru nagrada za najbolji hotel, Ivan Sabljić dobitnik ‘Antona Štifanića’

Valamaru nagrada za najbolji hotel, Ivan Sabljić dobitnik 'Antona Štifanića'
04.10.2019., Osijek - U Osijeku urucene godisnje hrvatske turisticke nagrade u sklopu Dana hrvatskog turizma. Andrej Plenkovic Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Valamar Collection Girandella Resort 4*/5* u Rapcu je najbolji hotel, restoran Spinnaker u Poreču najbolji restoran, a Ivan Sabljić, direktor regije za Valamar Collection Dubrovnik President Hotel 5* i Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel 4*, ovogodišnji je dobitnik turističke nagrade ‘Anton Štifanić’ u kategoriji pojedinac – objavljeno je ovog petka navečer na svečanoj završnici Dana hrvatskog turizmau Osijeku gdje su najboljima u hrvatskom turizmu dodijeljene godišnje nagrade.

Na svečanosti je sudjelovao i državni vrh na čelu s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem koji je uručio godišnju turističku nagradu ‘Anton Štifanić’ Ivanu Sabljiću. Sabljić je tijekom svoje gotovo pet desetljeća duge karijere u turizmu stekao mnogobrojna priznanja te svojim radom, znanjem i angažmanom dao doprinos razvoju struke, zakonodavnog okvira, pravima radnika, destinacijskom menadžmentu te održivom razvoju turizma.

No osim nagrada ‘Anton Štifanić’ dodijeljene su i nagrade u kategorijama Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, te posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Restoranom godine je tako proglašen restoran Spinnaker iz Poreča koji ima čak dvije kapice u prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau te preporuku u vodičima Venezie a tavola i Istra Gourmet, a hotelom godine Valamar Collection Girandella Resort 4*/5* u Rapcu koji je ove godine na Danima hrvatskog turizma proglašen i najboljim obiteljskim hotelom.

Na Danima hrvatskog turizma nagrađeni su i Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel 4* kao najbolji kongresni hotel, Solaris Camping Resort 3* kao najbolji naturistički kamp, a među najboljim obiteljskim hotelima je i TUI Family Life Bellevue Resort 4*. Loredana Načinović, voditeljica domaćinstva u rabačkom Valamar Collection Girandella Resortu dobitnica je nagrade u kategoriji djelatnik godine u hotelu ili kampu, Fredi Stojnić najbolji je djelatnik u pomorskom prijevozu u porečkom Valamar Collection Isabella Island Resortu, dok je Dragan Tomašević iz Valamara u Dubrovniku proglašen najboljim djelatnikom u cestovnom prijevozu.

Već dvanaestu godinu za redom Dani hrvatskog turizma (DHT) okupili su turističke djelatnike te sve druge dionike u turističkom sustavu Republike Hrvatske. Kroz tri dana održavanja manifestacije više od 1500 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva sudjelovalo je u nizu edukativnih radionica i prezentacija te razmijeni iskustava s kolegama iz struke. Dani hrvatskog turizma ove su se godine prvi puta održali u kontinentalnoj Hrvatskoj, u pet slavonskih županija, a tom prilikom domaćini su predstavili najbolje od svoje turističke ponude djelatnicima iz cijele zemlje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist