Hrvatska

Valamar Riviera objavila rezultate za prvih šest mjeseci

Valamar Riviera objavila rezultate za prvih šest mjeseci

Valamar Riviera je u prvoj polovici 2022. godine ostvarila 2,1 milijuna noćenja uz poslovne prihode od 677,5 milijuna kuna što je usporedivo s obimom poslovanja u prvih šest mjeseci pretkrizne 2019. godine. Rast poslovnih prihoda u prvom polugodištu 2022. godine najvećim je dijelom rezultat rasta prosječnih cijena koje su 8% više u odnosu na 2019. godinu. Najbolji rezultati zabilježeni su u premium segmentu, posebice u dijelu kampova i u auto destinacijama.

Međutim, povećani troškovi, prvenstveno električne energije, rada i prehrambenih proizvoda imali su značajan utjecaj na profitabilnost. Operativna dobit za prvih šest mjeseci manja je za 58 milijuna kuna u odnosu na 2019. godinu, što je u potpunosti rezultat povećanih troškova električne energije od 37 milijuna kuna te troškova rada od 22 milijuna kuna.

Valamar Riviera objavila rezultate za prvih šest mjeseci

S ciljem podizanja atraktivnosti ključnih zanimanja u turizmu i pružanja najboljih uvjeta rada u turizmu, Valamar je ove godine pokrenuo kampanju „Prvi s razlogom“. Za 2022. godinu izdvojeno je ukupno 15 milijuna eura za povećanje plaća i programe nagrađivanja. Valamar je ove godine ponovno među TOP 10 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca te je i dalje najbolji poslodavac u turizmu.

Investicijski ciklus u hotele, ljetovališta i kampove pod upravljanjem Valamara za 2022. godinu iznosio je 530 milijuna kuna. Uspješno su otvoreni Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar u Makarskoj, novoizgrađeno ljetovalište Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu na Hvaru te Corinthia Baška Sunny hotel by Valamar na otoku Krku. Ulaganja ove sezone uključuju i nove sadržaje u Istra Premium Camping Resortu i Lanterna Premium Camping Resortu u Poreču, te izgradnju plaže kod hotela Valamar Padova na otoku Rabu. Otvorena je i nova Kuća Valamar za smještaj sezonskih zaposlenika u Dubrovniku.

Valamar je također proširio portfelj u Austriji s preuzimanjem hotela Kesselspitze 5* koji postaje treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu u Austriji. Kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji, otvorit će se u zimskoj sezoni 2022./2023.

Valamar Riviera prva je turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine. Strategija obuhvaća 12 ključnih ciljeva u području okoliša (E), društva (S) i upravljanja (G) koje Valamar planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativa do 2025. godine.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist