Hrvatska

VAKULA PROGNOZIRA Za vikend snijeg u Konavlima!

Snijeg u Konavlima 2014.

Meteorolog Zoran Vakula u tekstu za HRT osvrnuo se na ovotjedne povećane količine oborina, ali i najavio snijeg za vikend, pa i na području Konavala.

Prema podacima s meteoroloških postaja DHMZ-a u ovome je tjednu najviše kiše palo u Metkoviću, čak 186 litara po četvornome metru, zatim Čilipima 142 litre, Mljetu 136 litara, a i 128 litara u Pločama je više od prosječne količine za cijeli siječanj. Oko 100 litara izmjereno je i u Imotskome i Dubrovniku, gdje je jučer bilo i tuče.

Povremene kiše, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, bit će i sljedećih dana. Ipak, Vakula za petak, a posebno za vikend, najavljuje i snijeg.

– Mjestimice, ponajprije na području Otočca, Plitvica i Korenice, velika je vjerojatnost i za više od 20 cm snijega već do kraja petka, a u noći na subotu moguće je stvaranje snježnog pokrivača i u nizinama središnje i posebice istočne Hrvatske. Povremenog snijega, pa i snježnog pokrivača, bit će i u dalmatinskim planinama, uglavnom uz granicu s BiH, vjerojatno čak i u Konavlima – ističe Vakula te dodaje kako bi osim snijega dodatne nevolje moglo uzrokovati jako jugo.

U sljedećem tjednu vrlo je velika vjerojatnost stabilnijeg i hladnijeg vremena.

Pročitajte još

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović

NOVA SMS PRIJEVARA Ponovno u ime Hrvatske pošte

Dulist

CIJENE MESA U EUROPI Hrvatska bilježi rast od 7,1 posto

Dulist