Grad

[UŽIVO OD 11 SATI] Pratite javno izlaganje prijedloga UPU-a Suđurađ

[UŽIVO OD 11 SATI] Pratite javno izlaganje prijedloga UPU-a Suđurađ

Ovog četvrtka održava se javno izlaganje i javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja naselja Suđurađ koja traje do 22. prosinca 2020. godine, a možete je pratiti uživo na portalu DuLista.

Odluka o izradi ovog plana donesena je još u studenom 2018. godine, a osnovni razlozi za njegovo donošenje su rješavanje osnova prometne, pomorske, komunalne i druge infrastrukture, omogućavanje infrastrukturnih i drugih projekata s potencijalom iskorištavanja EU fondova te razrađivanje i utvrđivanje uvjeta za izgradnju građevina i drugih objekata. Tu je i oživljavanje otoka kroz održivi razvoj gospodarstva, turizma i poljoprivrede, utvrđivanje mjera za zaštitu okoliša, prirodnih i kulturnih vrijednosti, razrada i prostorna organizacija različitih tipova luka i pomorskog prometa, sukladno PPU, te njihovo usklađenje s potrebama stanovništva, sigurnosnim čimbenicima i zaštite krajolika i prirode.

Javni uvid može se obaviti u ovom terminu, svaki dan od 9 do 19 sati, u Luži (ispod zvonika), na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika te u Informacijskom sustavu prostornog uređenja.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist