Politika

Antun Bašić kandidat ŽUPKE za načelnika Župe dubrovačke

Antun Bašić kandidat ŽUPKE za načelnika Župe dubrovačke

Antun Bašić bit će kandidat ŽUPKE za načelnika Župe dubrovačke te ujedno i nositelj liste za Općinsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima, istaknuli su ovog ponedjeljka iz ŽUPKE prilikom predstavljanja kandidata.

U svom obraćanju Bašić se najprije osvrnuo na početke djelovanja nekad nezavisnih vijećnika koji su nakon dvije godine mandata u Općinskom vijeću osnovali ŽUPKU i sad žele tu sinergiju prenijeti u Općinu Župa dubrovačka kako njenim stanovnicima tako i zaposlenicima općine. Istaknuo je kako stanovnici Župe dubrovačke postižu zapažene uspjehe na brojnim gospodarskim i društvenim poljima te kako je Župa u vrhu ljestvice općina i gradova po priordnom prirastu na razini države, ali da se stječe dojam kako napreduje na svim poljima osim na razini Općinske vlasti, odnosno politike.

Kandidat za načelnika općine Antun Bašić nadalje je istaknuo kako iza sebe ima dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama u javnom, a posebno u privatnom sektoru te da želi pokrenuti uspavanu općinu i pretvoriti je u moderan servis građana koji će aktivno i transparentno raditi na projektima financiranim iz EU fondova, što sad nije slučaj. Transformacija djelovanja općinske uprave ići će u smjeru digitalizacije, razvoja sustava nagrađivanja zaposlenika te stvaranja učinkovitog tima s jasno postavljenim planovima, ciljevima i rokovima, a komunikacija s javnošću bit će kontinuirana, jasna i iskrena.

Među ključne projekte naveo je aglomeraciju i spajanje na kanalizaciju 70 posto kućanstava u Župi, rješavanje prometnih problema primjenom suvremenih pametnih rješenja, oživljavanje kulturnog života stvaranjem prvog župskog muzeja, stvaranje sportskog centra, brigu o zaštiti okoliša prije svega kroz dokidanje i sanaciju brojnih divljih deponija građevinskog otpada te općenito promjenu stava Općine iz pasivnog u aktivni prema korisnicima koncesija na području Župe dubrovačke. S obzirom na gospodarsku krizu, Bašić je najavio paket mjera usmjeren pomoći stanovništvu, a kao sveobuhvatnu mjeru koja će pomoći svakoj zaposlenoj osobi na području Župe vidi kroz smanjenje prireza porezu na dohodak.

Antun Bašić svoje obraćanje završio je s obećanjem da će kao načelnik Općine jasno odrediti viziju i plan za razvoj Župe dubrovačke, a transparentna namjena i trošenje proračunskog novca jedan je od njegovih ključnih poteza na putu do uspjeha Općine, naglasili su iz ŽUPKE.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr