Kultura

UZ MEĐUNARODNU SURADNJU ‘Sve ostalo je glazba’ slavi peti rođendan!

UZ MEĐUNARODNU SURADNJU 'Sve ostalo je glazba' slavi peti rođendan!

Dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba svoju petu godišnjicu postojanja počela je obilježavati s Prvim međunarodnim seminarom klasične glazbe Ardea (Čapljina, Bosna i Hercegovina).

Riječ je projektu čiji je nositelj Centar za obrazovanje i kulturu Akademija iz Čapljine, a koji se realizirao u partnerstvu s Udrugom Sve ostalo je glazba te Ustanovom Gallus iz Slovenije, uz podršku fonda Europske unije Creative Europe. U Čapljini su tako punih osam dana okupilo pedesetak mladih glazbenika iz cijeloga svijeta koji su pohađali seminare četvorice uglednih glazbenika i profesoa: Arnulfa von Arnima (klavir), Gorana Končara (violina), Davida Grigoriana (violončelo) te dubrovčanina Maroja Brčića (gitara), koji su u sklopu seminara održali i uspješne koncerte.

Predsjednica Udruge Sve ostalo je glazba Ivana Jelača u prostorijama Akademije Čapljina održala je prezentaciju dosadašnjeg rada udruge ističući kako je misija Udruge približiti klasičnu glazbu mladima, pogotovo onima koji imaju averziju prema klasičnoj glazbi jer im djeluje strano. Cilj naših edukativnih glazbeno-scenskih kolaža je pokazati kako se i s klasičnom može postići suvremeni scenski izričaj te kako “ozbiljna” glazba s vremenom ne gubi ni vrijednost, ni značaj, ni kvalitetu, ali ni mogućnost uživanja recipijenata i izvođača u njoj, dodala je Frana Marija Vranković.

Jelača i Vranković, zajedno s osam stipendista seminara u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini održale su glazbeno-scenski kolaž Sve ostalo je glazba, koji je modificirana verzija kolaža kojim su se prvi put predstavili javnosti u Sponzi početkom rujna 2012. godine.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist