Aktualno

UZ MEĐUNARODNI DAN SPOMENIKA Frankoviću i Kapetaniću zahvalnice Starobosanskog Dubrovnika

UZ MEĐUNARODNI DAN SPOMENIKA Frankoviću i Kapetaniću zahvalnice Starobosanskog Dubrovnika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić dobitnici su povelje zahvalnosti za značajnu podršku i doprinos na projektima istraživanja, zaštite i promocije vrijednosti nacionalnih spomenika – srednjovjekovnog grada Dubrovnika i kneževske nekroploe stećaka – Kopošići, Općina Ilijaš. Kapetaniću je zahvalnica dodijeljena na svečanosti održanoj na Starom gradu Dubrovniku kod Ilijaša, koja se uz Međunarodni dan spomenika održava već petu godinu zaredom.
Tom je prilikom upriličen i obilazak obnovljene osmerokutne istočne kule grada, čiju je obnovu financijski pomogao i Grad Dubrovnik. U ime gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i Društva prijatelja dubrovačke starine, pozdrave i daljnju podršku kao i pomoć u sanaciji urušenih zidova bosanskog Dubrovnika obećao je Denis Orlić, tajnik DPDS-a.
Zahvalnice su, osim Frankoviću i Kapetaniću, uručene i Vladi Kantona Sarajevo, Općini Ilijaš, prof. dr. Vjekoslavi Sanković-Simčić, mons. prof. dr. Franji Topiću, predsjedniku HKD Napredak i novinarki Oslobođenja Edini Kamenici.

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist