Aktualno

UZ MEĐUNARODNI DAN SPOMENIKA Frankoviću i Kapetaniću zahvalnice Starobosanskog Dubrovnika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić dobitnici su povelje zahvalnosti za značajnu podršku i doprinos na projektima istraživanja, zaštite i promocije vrijednosti nacionalnih spomenika – srednjovjekovnog grada Dubrovnika i kneževske nekroploe stećaka – Kopošići, Općina Ilijaš. Kapetaniću je zahvalnica dodijeljena na svečanosti održanoj na Starom gradu Dubrovniku kod Ilijaša, koja se uz Međunarodni dan spomenika održava već petu godinu zaredom.
Tom je prilikom upriličen i obilazak obnovljene osmerokutne istočne kule grada, čiju je obnovu financijski pomogao i Grad Dubrovnik. U ime gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i Društva prijatelja dubrovačke starine, pozdrave i daljnju podršku kao i pomoć u sanaciji urušenih zidova bosanskog Dubrovnika obećao je Denis Orlić, tajnik DPDS-a.
Zahvalnice su, osim Frankoviću i Kapetaniću, uručene i Vladi Kantona Sarajevo, Općini Ilijaš, prof. dr. Vjekoslavi Sanković-Simčić, mons. prof. dr. Franji Topiću, predsjedniku HKD Napredak i novinarki Oslobođenja Edini Kamenici.

Pročitajte još

DUBROVAČKI ARHITEKT MARKO DABROVIĆ IZ 3LHD-A Ekipa koja donosi optimizam, ne pričaju o teškoćama, već hrabro mrve birokraciju

Barbara Đurasović

MARIN ČILIĆ ‘Baldo je spreman za novu ulogu starijeg brata’

Dulist

SV. ILIJA Stranci skrenuli sa staze i izgubili se, u pomoć stigli pripadnici HGSS Orebić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija