DuList IN

Uz kviz i ‘Tri fantastična superčovjeka’ zaključen peti festival ‘Tišina Molim!’

Uz kviz i 'Tri fantastična superčovjeka' zaključen peti festival 'Tišina Molim!'

Peti festival filmova snimljenih u Dubrovniku Tišina Molim! zaključen je Filmskim pub kvizom i projekcijom filma „Tri fantastična superčovjeka sinoć u Pubu „The Gaffe 2“ u Boškovićevoj ulici u Gradu. U opuštenoj atmosferi dubrovački filmofili pokazali su zavidno znanje o filmskoj povijesti te se potom zajedno nasmijali kultnom filmu iz 1967. godine.

Filmski pub kvizpostao je tradicija festivala “Tišina Molim!” od samih početaka, a u ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je desetak ekipa filmskih znalaca. Pobjednici sinoćnjeg kviza bili su ekipa „Hangover“ koji su se među brojnim poznavateljima filma ipak pokazali najboljima. Nakon kviza, uslijedila je projekcija filma „Tri fantastična superčovjeka“ iz 1967. godine. Šezdesetih su godina u Italiji iz nekog razloga bili izuzetno popularni filmovi o superherojima, pa je na tom valu 1967. godine, u koprodukciji Italije, Jugoslavije, Njemačke i Francuske, nastao ovaj film. Dvojica lopova se udružuju s agentom FBI-ja kako bi uhvatili zlog znanstvenika koji posjeduje uređaj koji može kopirati bilo što, pa i ljude. I sve to, obučeni u crvene kostime otporne na metke. Ovaj film, iako u zapadnom svijetu nije postigao izvanredan uspjeh, u ostatku svijeta je pokrenuo poseban trend. Počeli su se snimati nezavisni nastavci, od kojih se može izdvojiti hongkonški ”Tri fantastična superčovjeka protiv Orijenta” ili turski ”Tri fantastična superčovjeka i luđakinja”.

Ovogodišnje, blagdansko izdanje manifestacije „Tišina molim!“, dio je programa Dubrovačkog zimskog festivala, a ne bi bilo moguće bez pomoći i podrške Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada, Kinematografa Dubrovnik, Dubrovačke baštine, Kazališta Marina Držića, Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj, Nacionalnog filmskog instituta Mađarske, InstitutaLiszt- Mađarskog kulturnog centra u Zagrebu, Hrvatske radiotelevizije, Hrvatskog audiovizualnog centra te Kulturno-umjetničkog društva Aster, Jadranskih luksuznih hotela, Fotostara i Puba TheGaffe 2.

Novosti i najave sljedeće „Tišine“ pratite na službenoj stranici festivala i na Facebook stranici Tišina Molim.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist