Zanimljivosti

UZ DAN GRADA KRIŽEVACA Stonska glazba gostovala na POOHfestu

glazba ston krizevci1

Glazba Ston gostovala je na festivalu POOHfest održanom u subotu, 29. travnja u Križevcima povodom Dana Grada Križevaca.

Uz Glazbu Ston pod vodstvom Dražena Laskača nastupili su i domaćini, Gradski puhački orkestar Križevci. Okupljenoj publici predstavili su se s rock i zabavnim repertoarom.

Stonski glazbari tijekom gostovanja u Križevcima posjetili su i novootvorenu križevačku zvjezdarnicu. Riječ je o najmodernijoj zvjezdarnici u Hrvatskoj, ali i jednoj od rijetkih javnih zvjezdarnica uopće. Razgledali su i izložbu Z babine kuhinje na kojoj su izložene narodne nošnje, kredenc, stol, posuđe te kuharice (zidnjaci) ispisane zgodnim i poučnim stihovima.

Ponovno druženje dviju glazbi uslijedit će već ovoga ljeta kad će Gradski puhački orkestar Križevci gostovati na 12. Festivalu puhačkih orkestara koji će biti održan 24. lipnja u Stonu. Uz njih, nastupit će i Gradska glazba Metković te domaćini Glazba Ston. Festival puhačkih orkestara u Stonu održava se od 2011. godine te je dosad ugostio više od 30 orkestara iz domovine i susjednih država, a križevački glazbari nastupili su i na njegovom prvom izdanju.

Pročitajte još

Tiktoker iz SAD-a otkrio zašto ne bi mogao živjeti u Dubrovniku

Dulist

Tibor i Sančo najavili novi koncert i komentirali iznenadni razlaz Silentea: ‘Nekad ne možeš sve sam’

Dulist

ARHEOLOŠKO OTKRIĆE NA MLJETU Pronađen lokalitet sličan Dioklecijanovoj palači u podmorju u Polačama

Dulist