Zanimljivosti

UZ DAN GRADA KRIŽEVACA Stonska glazba gostovala na POOHfestu

Glazba Ston gostovala je na festivalu POOHfest održanom u subotu, 29. travnja u Križevcima povodom Dana Grada Križevaca.

Uz Glazbu Ston pod vodstvom Dražena Laskača nastupili su i domaćini, Gradski puhački orkestar Križevci. Okupljenoj publici predstavili su se s rock i zabavnim repertoarom.

Stonski glazbari tijekom gostovanja u Križevcima posjetili su i novootvorenu križevačku zvjezdarnicu. Riječ je o najmodernijoj zvjezdarnici u Hrvatskoj, ali i jednoj od rijetkih javnih zvjezdarnica uopće. Razgledali su i izložbu Z babine kuhinje na kojoj su izložene narodne nošnje, kredenc, stol, posuđe te kuharice (zidnjaci) ispisane zgodnim i poučnim stihovima.

Ponovno druženje dviju glazbi uslijedit će već ovoga ljeta kad će Gradski puhački orkestar Križevci gostovati na 12. Festivalu puhačkih orkestara koji će biti održan 24. lipnja u Stonu. Uz njih, nastupit će i Gradska glazba Metković te domaćini Glazba Ston. Festival puhačkih orkestara u Stonu održava se od 2011. godine te je dosad ugostio više od 30 orkestara iz domovine i susjednih država, a križevački glazbari nastupili su i na njegovom prvom izdanju.

Pročitajte još

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

OTVORENE PRIJAVE Ljetna škola crtanja za djecu školskog uzrasta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija