Zanimljivosti

UZ DAN GRADA KRIŽEVACA Stonska glazba gostovala na POOHfestu

UZ DAN GRADA KRIŽEVACA Stonska glazba gostovala na POOHfestu

Glazba Ston gostovala je na festivalu POOHfest održanom u subotu, 29. travnja u Križevcima povodom Dana Grada Križevaca.

Uz Glazbu Ston pod vodstvom Dražena Laskača nastupili su i domaćini, Gradski puhački orkestar Križevci. Okupljenoj publici predstavili su se s rock i zabavnim repertoarom.

Stonski glazbari tijekom gostovanja u Križevcima posjetili su i novootvorenu križevačku zvjezdarnicu. Riječ je o najmodernijoj zvjezdarnici u Hrvatskoj, ali i jednoj od rijetkih javnih zvjezdarnica uopće. Razgledali su i izložbu Z babine kuhinje na kojoj su izložene narodne nošnje, kredenc, stol, posuđe te kuharice (zidnjaci) ispisane zgodnim i poučnim stihovima.

Ponovno druženje dviju glazbi uslijedit će već ovoga ljeta kad će Gradski puhački orkestar Križevci gostovati na 12. Festivalu puhačkih orkestara koji će biti održan 24. lipnja u Stonu. Uz njih, nastupit će i Gradska glazba Metković te domaćini Glazba Ston. Festival puhačkih orkestara u Stonu održava se od 2011. godine te je dosad ugostio više od 30 orkestara iz domovine i susjednih država, a križevački glazbari nastupili su i na njegovom prvom izdanju.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist