Kultura

UZ BROJNU PUBLIKU Održano predavanje Lucije Vuković o cavtatskom razdoblju Bukovca

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik uz posljednji tjedan izložbe Rekapitulacija održano je predavanje povjesničarke umjetnosti Lucije Vuković pod nazivom  ‘Cavtatsko razdoblje Vlaha Bukovca’.

-U predavanju je bilo riječi o neprekinutim privatnim i profesionalnim vezama Vlaha Bukovca s rodnim jugom koje će kulminirati četverogodišnjim boravkom u Cavtatu (1898. – 1902.) kada nastaju neka od njegovih najuspješnijih slikarskih djela, naveli su iz Umjetničke galerije Dubrovnik na društvenim mrežama.

Lucija Vuković, povjesničarka umjetnosti, od 2004. do 2019. godine radila je kao kustosica, a od 2016. do 2019. i kao voditeljica Kuće Bukovac u Cavtatu (Muzeji i galerije Konavala). Od 2019. godine do danas radi na mjestu više kustosice Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja. Koautorica je stalnog postava Kuće Bukovac (2004.) te kustosica i autorica niza izložbi održanih u matičnim institucijama i različitim suradnjama. U suradnji s dr. sc. Petrom Vugrinec, višom kustosicom Galerije Klovićevi dvori u Zagrebu, autorica je trodijelnog izložbenog ciklusa o Vlahu Bukovcu. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova.

Foto: Umjetnička galerija Dubrovnik

 

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist