Kultura

NATJEČAJ DO KRAJA LISTOPADA Slobodan Begić, Toni Kursar i Matija Novaković u utrci za mjesto ravnatelja Orkestra?

NATJEČAJ DO KRAJA LISTOPADA Slobodan Begić, Toni Kursar i Matija Novaković u utrci za mjesto ravnatelja Orkestra?

Članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra Toni Kursar i Matija Novaković, kako DuList neslužbeno doznaje, prijavili su se na natječaj za ravnatelja ove važne dubrovačke ustanove u kulturi. Uz njih. prijavio se i ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića, dirigent Slobodan Begić.

Podsjetimo, DSO je krajem rujna raspisao je natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu, koji će ovu ustanovu u kulturi Grada Dubrovnika voditi u iduće četiri godine.

Aktualni ravnatelj Damir Milat napunio je 65 godina, a Gradsko vijeće Grada Dubrovnika potvrdilo mu je mandat na čelu DSO-a prije dvije godine. Prijaviti se za ovo mjesto može bilo tko iz Hrvatske, a postoji mogućnost da se iz ‘dubrovačkih redova’ pojavi još koje ime.

Dirigent Slobodan Begić ravnatelj je Umjetničke škole Luke Sorkočevića i javnosti itekako poznat kao član Kvarteta Sorkočević s kojim je ostvario značajne uspjehe u Dubrovniku, Hrvatskoj i svijetu. Na čelo UŠLS stigao je u ožujku 2018. godine.

Toni Kursar prvi je hornist DSO-a, dobitnik prvih nagrada na državnim natjecanjima tijekom svog školovanja, a 2004. godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu te nagradu Ivo Vuljević hrvatske glazbene mladeži. Djelovao u međunarodnom orkestru mladih YMISO, Mladoj dunavskoj filharmoniji, Junge Philharmonie Salzburg, Mostarskom simfonijskom orkestru, Hrvatskom komornom orkestru, Zagrebačkoj filharmoniji, Nordijskom komornom orkestru i Simfonijskom orkestru Lihtenštajna. Godine 2006. upisao je poslijediplomski studij u razredu prof. Radovana Vlatkovića na Universität für Musik und Darstellende Kunst ‘Mozarteum’ Salzburg i 2008. magistrirao sa odlikom. Usavršavao se kod H. Baumanna, A. Friedricha, R. Vlatkovića, F. Re Wekre, F. Gablera, L. Garcie, B. Lipovšeka. Od 2009. zaposlen je kao prvi hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Matija Novaković priznati je fagotist DSO-a, koji je specijalizirao u Moskvi na glasovitom konzervatoriju ‘Čajkovski’. Godine 1996. završava poslijediplomski studij fagota na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, čime postaje prvim magistrom svog instrumenta u povijesti Muzičke akademije Zagreb. Osobitu pažnju posvećuje hrvatskim skladateljima i njihovim koncertima za fagot i orkestar, a inače je i suosnivač i predsjednik Umjetničke udruge ‘Konavle Art’ i Festivala ‘Glazba i riječ’ Konavle.

Sretno kandidatima!

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist