Kultura

[UZ 30. OBLJETNICU OSLOBAĐANJA JUGA] Na Srđu otvorena izložba ‘Art Fantasy’

[UZ 30. OBLJETNICU OSLOBAĐANJA JUGA] Na Srđu otvorena izložba 'Art Fantasy'

Gostujuća izložba ‘Art Fantasy’ Kulturno športske braniteljske udruge ‘Uvijek vjerni domovini’ otvorena je u petak navečer u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik u tvrđavi Imperijal.
Skupnu izložbu čine likovni radovi akademskog slikara Duška Šibla, Marije Šafranko, Marijane Vuković i Dražena Pilića. Na izloženim djelima zastupljeni su različiti umjetnički stilovi i slikarske tehnike od ulja na platnu do digitalne obrade fotografija. Izložba je ujedno i prodajna, s obzirom da se Udruga bavi i humanitarnim radom te se djela mogu rezervirati i kupiti nakon završetka izlaganja u tvrđavi Imperijal.
Inače, svojim djelovanjem Udruga okuplja brojne hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji potičući i omogućujući da kroz umjetničko izražavanje i kreativnost poboljšaju kvalitetu života, oslanjajući se na trajne ljudske vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu.
Umjetnička djela članova udruge do sada su bila predstavljena u Londonu, Zagrebu na ‘Art Fair’ u sklopu Zagrebačkog velesajma, u KD Vatroslav Lisinski te u Gradskom Muzeju Virovitica u dvorcu Pejačević.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist