Županija

Usvojen Program Kontrole napuštenih pasa

U Hotelu Adria u Dubrovniku, pod predsjedanjem presjednice Koordinacijske radne skupine(KRS) Dubrovačko-neretvanske županije za provedbu Zakona o zaštiti životinja na području Dubrovačko-neretvanske županije, zamjenice župana, Žakline Marević, održana je 2. sjednica KRS-a Dubrovačko-neretvanske županije za provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Koordinacijska radna skupina(KRS) Dubrovačko-neretvanske županije ima 28 članova, sastoji se od svih predstavnika JLS Dubrovačko-neretvanske županije, odgovorne osobe za dobrobit životinja, predstavnika Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije i predstavnika Hrvatske Veterinarske komore.

Na sjednici se donio i usvojio Program Kontrole napuštenih pasa na području Dubrovačko-neretvanske županije, koji će se proslijediti Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije na usvajanje. Također je donešen i Poslovnik o radu za KRS Dubrovačko-neretvanske županije kojim se pobliže uređuje njezin način rada.

Sukladno članku 71. stavak 1. i 2. Zakona tijela jedinice područne (regionalne) samouprave donose Program kontrole populacije napuštenih pasa uzimajući u obzir prijedloge Koordinacijske radne skupine, s tim da se pri izradi Programa mora voditi računa o preporukama za kontrolu populacije pasa lutalica Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE), te ga dostavljaju nadležnom tijelu na procjenu.

Pročitajte još

Provedeno drugo organizirano cijepljenje na Grudi, cjepivo primilo 510 osoba

Dulist

DUNEA I DNŽ Poljoprivrednici iz doline Neretve kreću s prvim aktivnostima projekta GECO2

Dulist

Ivi Oberan na najsjajnijoj medalji u karijeri čestitao načelnik Nardelli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija