Aktualno

Ususret spektaklu jedrenja, eko akcija čišćenja Lopuda!

SavethePlanet ElafitiSlalom2024

Elafiti Slalom jedinstvena je regata koja svima zainteresiranima približava ljepote jedrenja i suživot sa prirodom kroz razne aktivnosti. Iako će se prva regata Elafiti Slalom održati od 19. do 21. travnja, ekipa organizatora već punom parom radi na popratnim događanjima.

Tako je iza nas vikend radionice čišćenja Elafita od naplavina i smeća u suradnji s Maritimo Recycling. Akcija čišćenja okupila je čak 52 djece iz sedam klubova, a Lopud je nakon njihovog eko-angažmana – blistao! Uz djecu, sveukupno je bilo 66 sudionika, a na Lopudu su ovog vikenda bili JK Cavtat, JK Hydro, VK Jug, VK Gusar, VK Cavtat, VK Neptun potom ST MARINKOLOR, Ronilački klub Dubrovnik ponudio, JK Orsan i brojni prijatelji i podupiratelji regate koja nas iščekuje.

-Cilj ove akcije bio je osvijestiti važnost očuvanja okoliša kod najmlađih. Uspjeli smo povezati sedam klubova što je možda najveći uspjeh akcije i nada za buduće zajedničke projekte očuvanja mora i okoliša. Ova akcija je samo uvod u spektakl jedrenja u kojem se nadamo da će nam se pridružiti što više ljudi da ih upoznamo s ljepotama jedrenja i važnosti provođenja vremena u aktivnostima na zraku i suncu – naglasio je Dean Kontić, voditelj projekta Elafiti Slalom. Plastika prikupljena u ekološkoj akciji koristit će se za izradu nagrada sudionicima prvog Elafiti Slaloma – navode iz JK Orsan.

Pročitajte još

PROVJERITE POLICE Još jedna morska sol povučena s tržišta

Dulist

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist