Aktualno

ČEKA SE GRADSKO VIJEĆE Izvršni odbor usvojio Studiju prihvatnog kapaciteta za povijesnu jezgru

ČEKA SE GRADSKO VIJEĆE Izvršni odbor usvojio Studiju prihvatnog kapaciteta za povijesnu jezgru

Nakon usvajanja na Turističkom vijeću Turističke zajednice grada Dubrovnika, Studija prihvatnog kapaciteta svjetskog dobra UNESCO-a, izrađivača Sveučilišta u Dubrovniku, također jednoglasno usvojena je i na osmoj sjednici Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Studiju prihvatnog kapaciteta za povijesnu jezgru članovima Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja izložili su predstavnici izrađivača – Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, prof.dr.sc Ivana Pavlić i izv.prof.dr.sc. Barbara Puh.

Studija prihvatnog kapaciteta svjetskog dobra UNESCO-a dio je aktivnosti preuzetnih usvajanjem prvog hrvatskog Plana upravljanja, a koji se u Dubrovniku sustavno provodi.

Po svojim istraživačko-znanstvenim komponenata Studija je najsveobuhvatniji dokument ovakve vrste u Republici Hrvatskoj, a izrađena je u okviru šireg sporazuma o znanstveno-stručnoj suradnji u istraživanju i razvoju sklopljenog između Sveučilišta, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice i Lučke uprave Dubrovnik u srpnju prošle godine na razdoblje do kraja 2026. godine.

Slijedi usvajanje Studije na tematskoj sjednici Gradskog vijeća.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist