Grad

USUSRET RADOVIMA Maknute barke s Lapadske obale

Lapadska obala posljednjih nekoliko dana izgleda ponešto drukčije, a sve ususret početku radova na njezinu uređenju. Tako su sugrađani na potezu od Batale do Marine Frapa maknuli i svoje barke kako bi oslobodili prostor za radove. Kako je DuList već pisao, protekle je srijede Texo Molior uvede u posao kao izvođač radova te će se s njima krenuti kroz sljedećih 15-ak dana. Iz Grada Dubrovnika uputili su i obavijest građanima da do 14. travnja trebaju ukloniti svoje automobile s parkirališta između INA-e i Hotela Lapad.

Podsjetimo, sredinom ožujka gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora Antoniom Deranjom iz tvrtke Texo Molior te Markom Balijom iz Tvrtke Trames koja će nadzirati radove. Ovim projektom, naglašeno je tada, izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica sa zelenilom i biciklističkom trakom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci. Projekt je vrijedan 70 milijuna kuna koje je Grad Dubrovnik osigurao bespovratno kroz europske fondove i nacionalna sredstva.

Pročitajte još

POTVRĐENO! Božo Benić novi je pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša

Dulist

‘MOJOJ LIJEPOJ ZEMLJI HRVATSKOJ’ Koncert Daleke Obale na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Gradonačelnik novom biskupu poželio dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija