Sport

USUSRET OTVORENOM PRVENSTVU U LAPADU I ove godine 600 atletičara trči po šljaci

USUSRET OTVORENOM PRVENSTVU U LAPADU I ove godine 600 atletičara trči po šljaci

Otvoreno prvenstvo Dubrovnika održat će se 8. listopada na stadionu Lapad. Okupit će 600 natjecatelja iz dvadesetak klubova iz Hrvatske, BIH i Crne Gore. Prvenstvo se događa na stadionu Lapad od 13 do 19 sati. Uz 68 disciplina u kojima će se atletičari natjecati, organizirane su i dvije revijalne utrke od 60 metara za građane, roditelje i trenere.

Kako teku pripreme pitali smo predsjednicu Atletskog kluba Dubrovnik Anu Perović Alamat. Prvo na što se osvrnula je stanje atletske staze i uvjeta na njoj.

– Svaku godinu pred natjecanje Sportski objekti nam dovuku onu šljaku, a to trebali radit svako 2 mjeseca jer inače staza bude puna kamenja. Trenutno uređuju stadion, a što se tiče same tartan staze to je opće poznato da je jedini u Hrvatskoj nemamo. Ovo natjecanje je još jedan u nizu od apela da se ona konačno napravi – naglasila je Ana Perović Alamat te ponovila ono što nam je nedavno rekla u razgovoru.

– Bili smo kod gradonačelnika već 5-6 puta. Trenutno je aktualna priča oko projekta Arene Lapad u kojem nema atletske staze. Mi tražimo samo da nam se naprave još 4 tartan staze po 300 metara kako bi klub mogao normalno funkcionirati i da bi atletičari i drugi građani mogli normalno trčati po njoj. Zasad konkretnih odgovora po tom pitanju nemamo, trenutno je Arena Lapad u fokusu – zaključila je predsjednica Atletskog kluba Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist