Zanimljivosti

USUSRET OSCARU U kinu Visiji jedanaest nominiranih filmova

USUSRET OSCARU U kinu Visiji jedanaest nominiranih filmova

Ukoliko ste propustili neki od naslova nominiranih za najprestižniju filmsku nagradu Oscar imate ih priliku pogledati u tjednu od četvrtka 9. ožujka u kinu Visia. Koji će se od njih ovjenčati zlatnim kipićem znat će se u noći s nedjelje na ponedjeljak kada se održava 95. dodjela Oscara u Dolby Theatru u Los Angelesu.

Film kojeg do sada dubrovačka publika nije imala priliku vidjeti, a nominiran je u kategoriji najboljeg stranog filma je belgijska drama Blizu, redatelja Lukasa Dhonta. U Visiji je na programu 9. i 11. ožujka.

Ususret Oscarima vraćamo i prošlogodišnji filmski hit ‘Top Gun: Maverick’ nominiran u šest kategorija s izvrsnim Tomom Cruisom, a na programu je 10. i 11. ožujka.

Šest nominacija priskrbila je glazbena drama ”Tar’, a Cate Blanchett, prema predviđanjima, najizglednija je dobitnica Oscara za glavnu glumicu. Film je na programu 10. ožujka.

Brendan Fraser kandidat je za nagradu u kategoriji najboljeg glumca u filmu ‘Kit’ koji se natječe u tri kategorije i na rasporedu je u Visiji 12. ožujka. Istog dana možete pogledati Spielbergove’Fabelmanove’s ukupno sedam nominacija.

Britanska drama ‘Poslije sunca’ nominirana je u kategoriji najboljeg glumca, na rasporedu je 13. ožujka, istog dana kada igraju i ‘Duhovi otoka’ izvrsna irska drama koja se natječe u čak devet kategorija. Apsolutni rekorder po broju nominacija, njih jedanaest, film je ‘Sve u isto vrijeme’ u Visiji se prikazuje 14. i 15. ožujka.

Na program se, 15. ožujka, vraća i švedsko-danska komična drama ‘Trokut tuge’ koja je već nadmašila konkurenciju na europskom Oscaru.

Na programu su još i dva filma za najmlađu publiku, kandidati za najbolji animirani film ‘Mačak u čizmama’ i ‘Crvena panda’.

Sve pojedinosti o rasporedu projekcija možete vidjeti ovdje.

 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist