Hrvatska

USUSRET FERRAGOSTU Promocija Hrvatske usred Milana

Ususret Ferragostu i glavnom dijelu turističke sezone Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji organiziralo je posebno promotivno događanje u Milanu na kojem je sudjelovalo 30-ak predstavnika najznačajnijih talijanskih medijskih kuća, odnosno turističkih, poslovnih i lifestyle medija. Promotivno druženje organizirano je s ciljem informiranja talijanskih medija o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj, ali i o svim novitetima u hrvatskoj turističkoj ponudi.

Događanju je prisustvovao i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji je istaknuo važnost ovakvog susreta.

– Ovo je bila odlična prigoda da se nakon dvije godine uživo susretnemo s našim partnerima, novinarima i prijateljima Hrvatske te im se zahvalimo na kontinuiranoj suradnji i doprinosu u promociji naše zemlje kao kvalitetne, sigurne i dobro pripremljene turističke destinacije. Razgovarali smo i o novim mogućnostima suradnje, a sve u cilju dodatne vidljivosti i prepoznatljivosti Hrvatske na ovom, za nas, vrlo važnom tržištu. Naime, u dosadašnjem dijelu godine s talijanskog tržišta bilježimo više od 411 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 13 posto – zaključio je Staničić, nadodavši kako će daljnji turistički tijekovi u zemlji ponajviše ovisiti o povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

– Talijani su naši tradicionalni gosti, a najbrojniji su u vrhuncu sezone, posebice u kolovozu. Za odmor će se odlučivati u zadnji tren i prati će epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, cijene i fleksibilnost otkaza rezervacija, a iznimno su im važni i zdravstvena sigurnost te precizni protokoli u destinacijama i pri ulasku u zemlju. Nadamo se da na temelju povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj lokalne vlasti u Italiji neće donositi iznenadne mjere svojim građanima prilikom povratka u Italiju. Talijana će u Hrvatskoj ove sezone svakako biti, no sigurno ne u onoj mjeri na koju smo navikli, s obzirom da je ovo tržište ozbiljno pogođeno pandemijom korona virusa, kako zdravstveno, tako i financijski – zaključila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić.

Dodajmo kako je u sklopu programa talijanskoj novinarki Barbari Roveda dodijeljena nagrada Zlatna penkala i to za reportažu „I balconi delle Kornati”, odnosno „Balkoni Kornata”. Riječ je o reportaži na 12 stranica koja donosi prikaz ljepota Nacionalnog parka Kornati, a objavljena je u iznimno popularnom talijanskom časopisu „Bell’Europa“ u travnju prošle godine. Susretu je prisustvovao i generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu Stjepan Ribić.

Također, uzvanicima su predstavljena i dva izdanja poznatih turističkih časopisa Bell’Europa i In viaggio koje zajedno prati preko 400 tisuća čitatelja i koji su svoje naslovnice posvetili upravo Hrvatskoj. Naime, časopis Bell’Europa donosi reportažu o ljepotama otoka Visa, dok je cijeli broj časopisa In viaggio u potpunosti posvećen Hrvatskoj, odnosno Istri, Kvarneru, Dalmaciji i Lici.

Pročitajte još

Kruh u godinu dana poskupio čak 30 posto

Dulist

Hrvati najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom

Dulist

ZBOG BAKTERIJE Iz butiga se povlače hrenovke sa sirom Wudy

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija