Kultura

‘USUSRET BOŽIĆU’ Humanitarni koncert za obnovu korčulanskih maslinika

'USUSRET BOŽIĆU' Humanitarni koncert za obnovu korčulanskih maslinika

Rotary club Dubrovnik u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dominikanskim samostanom i klapama ‘Kaše ‘ i ‘Subrenum’ organizira tradicionalni humanitarni koncert u Dominikanskom samostanu u petak, 16. prosinca u 19,30 sati.

Prihod koncerta ‘Ususret Božiću’ namijenjen je nabavci sadnica kojima će se obnoviti maslinici na području korčulanske općine Smokvica, stradali u požarima u ljeto 2015. godine.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Tomislava Fačinija, kao solisti će nastupiti sopranistica Adela Golac Rilović i gitarist Lovro Peretić. Predbladganskom ugođaju doprinos će svojom pjesmom dati i klape „Kaše“ i „Subrenum“.

Velikom akcijom RC Dubrovnik, u suradnji sa svim hrvatskim Rotary klubovima, u veljači ove godine besplatno su podijeljene sadnice za obnovu stradalih maslina na poluotoku Pelješcu (općine Ston, Janjina, Orebić). Sada RC Dubrovnik akciju proširuje i na otok Korčulu, gdje su u požaru maslinici stradali u isto vrijeme kad i na Pelješcu.

Inače, akcija obnove maslinarstva trajna je akcija RC Dubrovnik. Započeta je davne 2001. godine, kada su požari opustošili masline u Dubrovačkom primorju. Od tada, u 15 godina trajanja akcije, Rotary club Dubrovnik je domaćinstvima na područjima Dubrovačkoga primorja, Konavala, Pelješca, Rijeke i Župe dubrovačke podijelio više od 17.000 tisuća besplatnih sadnica maslina.

Upripremi je još jedna akcija RC Dubrovnik vezana uz program obnove maslinarstva. Naime, kako mnoge donirane sadnice maslina već više godine uzvraćaju plodom i uljem, od domaćinstava koja su dobila besplatne sadnice prikupit će se određena količina ulja, koju će RC Dubrovnik donirati humanitarnim ustanovama na dubrovačkom području koje skrbe o potrebitima.

Pročitajte još

[FOTO] TEA PEROVIĆ PREDSTAVILA KNJIGU Snaga vjere, ljubavi i brige majke za svoje kćeri

Naša akademska slikarica Jasmina Runje izlaže na skupnoj izložbi u Kastvu

Dulist

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist